Loes houdt van lijstjes – van Haarlems lekkerste kopje koffie tot mooiste verborgen hofjes. Graag zet ze deze iedere maand voor jou op een rijtje, deze maand: De leukste Haarlem-cadeautjes.

1. Boek: Mugjes, ontdek Haarlem met kleine kinderen

Een perfect boekje voor (kersverse) ouders, opa’s en oma’s of leuk als cadeau voor een babyshower van iemand die in Haarlem of omstreken woont. Want, dit boekje staat bomvol leuke plekken waar je met je kinderen heen kunt gaan. Leestips van ouders, opa’s en oma’s en juffen en meesters; echte experts dus. Met kinderen is de stad ineens heel anders en herontdek je koffietentjes (die nu ineens kinderwagenproof moeten zijn) of kinderwinkels en staan alle leuke speeltuinen op een rijtje. Een heerlijk boekje waar je een grote mug en hun kleine mugje(s) vast heel blij mee maakt.Lijstjes van Loes - De leukste Haarlem-cadeautjes

Onder andere te koop op www.mugjes.nl of bijvoorbeeld bij Never Grow Up Babyshop in de Kleine Houtstraat voor € 14,95.

2. Spel: Haarlem! Zijn er nog vragen?

Een leuk spel voor volwassenen met vierhonderd kennisvragen over Haarlem. Wie van jullie weet het meest over onze stad? Weet jij bijvoorbeeld hoeveel sterren het stadswapen heeft? Of hoe de molen aan Spaarne heet? Versla al je vrienden en familie en vermaak je niet-Haarlemse vrienden met leuke Haarlemse funfacts, voor je het weet ben je de nieuwe stadsgids.
Lijstjes van Loes - De leukste Haarlem-cadeautjesHet spel is onder andere te koop bij De Vries Boeken, online en in de winkel voor € 16,95.

3. De ‘Mugnificent’ linnentas

Een linnentasje is tegenwoordig niet meer weg te denken, want we proberen allemaal zo min mogelijk plastic tassen te gebruiken, toch? Deze tas is nog eens duurzaam ook én natuurlijk een leuk cadeautje voor mensen in en buiten de stad.
Lijstjes van Loes - De leukste Haarlem-cadeautjes

De tas is online te koop op www.haarlemsemuggen.nl en bijvoorbeeld bij het Kunst Centrum op de Gedempte Oude Gracht voor 6 euro.

4. Haarlemse Huisjes verjaardagskalender

Het leuke aan een verjaardagskalender is dat je hem jaar na jaar kan gebruiken, mits je van sommige mensen hun verjaardag niet meer wilt onthouden. Na al dat gekras en gedoe kun je weer investeren in een nieuwe kalender. Leuk voor jezelf, maar ook leuk als cadeau. Een kalender met grafische afbeeldingen van Haarlemse gebouwen, een echte eyecatcher als je het ons vraagt.Lijstjes van Loes - De leukste Haarlem-cadeautjes

Je kunt de kalender (en meer Haarlem items) kopen op de website van Haarlemse Huisjes voor € 29,95.

5. Een Dopper

Een echt Haarlems product, wat er leuk uit ziet, praktisch is én ook goed voor het milieu. Geen plastic flesjes meer kopen, maar een Dopper gebruiken. Je hebt ze in verschillende kleuren, van recycled plastic tot stalen varianten. Leuk ook voor kinderen. Je kan de fles omtoveren tot een glaasje om uit te drinken, wat vaak in de smaak valt en water drinken leuker maakt.
Laat je je Dopper vallen of raak je de dop kwijt, je kunt de losse onderdelen gewoon via de site bestellen. Dopper voor altijd dus.
Lijstjes van Loes - De leukste Haarlem-cadeautjes

Het hangt af van de variant, maar de normale Dopper kost € 12,50 en je bestelt ze makkelijk op de website van Dopper of bijvoorbeeld bij Waar, in de Grote Houtstraat.

Meer lijstjes van Loes lezen? Lees hier het lijstje met de sprankelende lichtroutes van Haarlem. 

Fotografie: Sandra Reeb-Gruber

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here