Loes houdt van lijstjes – van Haarlems lekkerste kopje koffie tot mooiste verborgen hofjes. Graag zet ze deze iedere maand voor jou op een rijtje, deze maand: De mooiste kerstversieringen.

“Ja maar Loes,” zeiden ze op de redactie van HB, “de mensen krijgen zoveel lijstjes om hun oren.”
“Maar ik kan geen genoeg krijgen van Kerst en die mooie versieringen. Enne… het kan echt nu wel…” zei ik en ik keek de redactie met grote ogen aan.
“Nou vooruit, nog één Lijstje dan,” zeiden ze na een lange stilte.

En dus op de valreep van die mooie jaar mag ik nog één Lijstje van Loes maken, met de mooiste kerstversieringen van afgelopen Kerst.

1. De Frietkamer

Als kerstliefhebbers kregen we het warm toen we langs de Frietkamer in de Zijlstraat liepen. Wat is dit fantastisch, vind je niet? Dit is nou kerst, dit is nou feest, iedere winkel zou zo moeten uitpakken met zijn versieringen. De teddyberen, mega schattig. Vanaf nu halen wij alleen nog maar friet bij de Frietkamer. A-MAZ-ING!

2. Rickens Naaimachinehandel

Wist jij dat er op de Gedempte Oude Gracht een naaimachinewinkel zit? Wij eerst ook niet, wij sjezen hier normaal altijd voorbij op de fiets. Maar hier zit dus Rickens Naaimachinehandel. Na het zien van de heerlijk symmetrische kerstetalage zullen we dit niet snel meer vergeten.

3. Olala Chocola

Ongeveer op de hoek van de Kleine Houtstraat en de Gedempte Oude Gracht bevindt zich het lekkerste winkeltje van Haarlem, namelijk Olala Chocola. De naam zegt het al en de etalage ziet er net zo mooi uit als de meeste chocolaatjes. Nu staan we nog langer te zwijmelen voor de etalage, want wat ziet het er fantastisch uit.

4. Miss Bloem

Aan het eind van de Oude Gedempte Gracht, schuin tegenover de chocoladewinkel, zit de bloemenwinkel Miss Bloem. Een pareltje in de stad, want o wat hebben ze toch een mooie bloemen en planten. Daarnaast zijn ze ook nog eens hartstikke aardig. In de etalage hangt een mooie krans, niet in de standaard kleuren groen en rood, maar met roze en paars en toch geeft het ons een kerstgevoel. Je zou er eens langs moeten lopen én gelijk even een bloemetje scoren natuurlijk.

5. Café De Zwaan

Op het hoekje van de Zijlweg, café De Zwaan: wat hebben ze heerlijk uitgepakt met de versieringen. Om bijna elk raam hangt kerstgroen met mooiste lichtjes. Hier en daar een strik en voor je het weet zit je binnen aan een drankje. O, happy holidays.

Het vorige lijstje lees je hier, Loes maakte een lijstje van de leukste Haarlem-cadeautjes.

Fotografie: Sandra Reeb-Gruber.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here