We staan al een tijdje te springen, want het is weer tijd voor de aftrap van het culturele seizoen. Tijdens Haarlem Cultuur Festival ’18 wordt er feestelijk uitgepakt, want dames en heren, vanaf september staat cultuur nog hoger in het vaandel in Haarlem. Zo viert de Stadsschouwburg zijn 100ste verjaardag en bestaat de Toneelschuur 50 jaar! Dat is natuurlijk best bijzonder en moet gevierd worden.

Haarlem Cultuur Festival '18
Een bomvol programma! Handig te filteren op locatie, categorie of evenement.

Haarlem Cultuur Festival ’18

Voor jou, als Haerlems Bodem lezer, vijf must see and do’s op een rijtje waar je de rest van je culturele weekend omheen kunt plannen. Kijk op de website van het Haarlem Cultuur Festival ’18 voor het volledige programma en stel jouw eigen programma samen. Daarnaast kun je zien waar je allemaal binnen kan lopen tijdens de open-monumentendagen en korenlint.

Haarlem Cultuur Festival '18
‘Zeitgeber’ bestaat uit de theatergroepen Orkater en Nieuwkomers.

1. Zeitgeber – Toneelschuur

Belgisch collectief ‘More Dogs’ zijn in februari, met hun voorstelling, te zien in de Toneelschuur. Op zaterdag 8 september kun je in de Toneelschuur om half één en twee uur een mooie preview zien. Op alle mogelijke manieren probeert de groep het publiek te ontregelen. Wie zouden we zijn, of kunnen we nog zijn, in een wereld zonder structuur, ritme, zonder begin en einde, zonder tijd? Heb je daar wel eens over nagedacht? Ga dat zien en laat je wereld op z’n kop zetten.

Haarlem Cultuur Festival '18

2. Stuifzand Jazz – HOF20

Nederlandse muziek, je houdt ervan of je gruwelt ervan. Duo Stuifzand daagt je uit stil te blijven staan als zij optreden tijdens het Haarlem Cultuur Festival ’18 op zaterdag 8 september van 12:00 tot 16:00 in HOF20 (Begijnhof 20). Twee mannen die als het ware optreden als één singer songwriter. Marten Janse die bestaande teksten vertaalt heeft en Jan Rooijmans die de muziek voor zijn rekening neemt. Ga dat zien en swingen gegarandeerd!

Haarlem Cultuur Festival '18

3. Tekenen met Hans Bossmann – Philharmonie

Op zaterdag én zondag kun je van 12:00 tot 17:00 uur in de Philharmonie samen met kunstenaar Hans Bossmann werken aan een heel bijzonder project. De kunstenaar staat namelijk klaar met een tafel en stiften en heeft jouw hulp nodig! De tafel die vol komt met tekeningen van bezoekers die komen helpen wordt namelijk in de jarige Stadsschouwburg neergezet. Een unieke kans, mis hem niet!

Haarlem Cultuur Festival '18

4. Korenlint – verschillende locaties

Dit vinden wij zo vet! Dit wil je echt niet missen als je op zoek bent naar een koor of luisteren en kijken naar een koor gewoon leuk vindt. Oubollig is het al jaren niet meer, denk maar aan de film ‘Pitch Perfect’. Koren zijn cool! Tijdens het Haarlem Cultuur Festival ’18 is er een korenlint, waarbij tientallen koren in optredens van zo’n twintig minuten laten horen wat ze in hun mars hebben. Ze treden bij verschillende locaties in de stad op, pick your favorite! Je kunt onder andere terecht bij De Oerkap, Cafe De Zwaan, het Stedelijk Gymnasium, de Nieuwe Kerk of bijvoorbeeld de Drostefabriek/Frisk en de bibliotheek in het Centrum.

Haarlem Cultuur Festival '18
FREE HUGS!

5. Free Hugs Experience – Klokhuisplein

Rick van ‘The Hug Connection’ nodigt je uit om verbinding en zachtheid zichtbaar te maken op straat. Dit kan toch alleen maar fijn zijn, lekker knuffelen met elkaar en vooral met mensen die je niet kent. Wel is het zo dat dit evenement alleen doorgaat als het droog is, want nat knuffelen, ja dat is weer een stapje te ver misschien? Zaterdag en zondag vanaf één uur, om het uur, op het Klokhuisplein. Kom je ook gezellig knuffelen?

Haarlem Cultuur Festival '18
Bij het informatiepunt in het Stadhuis vind je alles wat je weten wil over dit weekend bomvol culturele activiteiten.

Het Haarlem Cultuur Festival ’18 vind plaats op zaterdag 8 en zondag 9 september. Overal in de stad barst het van de activiteiten op het gebied van film, muziek, beeldende kunst, dans, erfgoed en theater. Bekijk previews van voorstellingen en exposities, volg workshops, bezoek monumenten waar je anders niet naar binnen mag en geniet van al het talent dat Haarlem rijk is. Bekijk het volledige programma op de website en stel jouw eigen programma samen. 

Header foto: Wiebrig Krakau

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here