De dagen worden langer, de zomer is in volle gang. We zijn al flink verwend door de zon met die heerlijke, warme dagen in mei. Boffen zeg. Ook al is het weer soms wat minder en valt er een buitje hier en daar, denk dan maar aan de plantjes en al het andere groen in Haarlem die een frisse regenbui van tijd tot tijd goed kunnen gebruiken. De lange, zonnige dagen zorgen ook voor mooie zonsondergangen en wij bij Haerlems Bodem zijn dol op zonsondergangen. Uiteraard ben je zo in Bloemendaal aan Zee of Zandvoort, maar er zijn natuurlijk meer fijne spots.

De Dakkas

Net geopend en gelijk een ultieme hotspot! Wij zijn blij met de opening van de Dakkas, want je kan hier niet alleen heerlijk eten en drinken. Je hebt hier ook een geweldig uitzicht over de stad. Perfecte achtergrond voor je Instagramfoto’s. Let op: ze zijn op maandag gesloten.

Zonsondergang Haarlem
Uitzicht van de Dakkas – foto Sandra Reeb-Gruber

IJmuiden

Je kunt linksom en rechtsom. In dit geval zijn we in plaats van naar Bloemendaal en Zandvoort, een keer naar IJmuiden gegaan. Een schattige vuurtoren, want wie houdt er nou niet van vuurtorens én een mooie zonsondergang. Perfect plaatje en een leuk fietsritje.

Zonsondergang Haarlem
IJmuiden – foto Hans Palmboom

Tempeliersstraat/ Leidsevaart

Op de bus wachten is nog nooit zo fijn geweest. Als je vanaf het Houtplein de Tempeliersstraat in loopt zie je op de achtergrond de Bavo Kathedraal. Met een goede zonsondergang is dit een mooi plaatje. Wil je dit plaatje van dichterbij bekijken, laat die bus dan maar schieten en loop even door naar de Leidsevaart. Zoek een lekker plekje langs het water, geniet even van de rust, de voorbij varende bootjes, doe eens gek en neem er een wijntje bij en een goed boek. Geniet op jou manier!

Leidse Vaart met uitzicht op de Bavo – foto Sandra Reeb-Gruber

De Verfrollerbrug

Woon je in het centrum dan kun je hier heen wandelen, bijvoorbeeld met een lekker ijsje in je ene hand en je liefje aan de andere hand. Woon je iets verder dan is een fietsritje langs het Spaarne ook geen straf op een mooie zomeravond. Zoek een fijn plekje aan het water en zie in de verte de Bavokerk en de Bakenesserkerk boven de huizen uitsteken met als achtergrond de oranje, rode of roze lucht. Romantiek gegarandeerd!

Zonsondergang Haarlem
De Verfrollerbrug – foto Rob Ouwerkerk

De Zandersbrug

Deze spot werkt twee kanten op. Aan de ene kant heb je Molen Adriaan, altijd een fijn uitzicht op een zwoele zomeravond. Er zitten mensen gezellig op het terras bij restaurant Zuidam, er varen talloze bootjes door het Spaarne en aan de andere kant heb je uitzicht op de Nieuw Gracht. Je kunt zelf kiezen waar je even stopt, want als je een zonsondergang als deze ziet, kun je natuurlijk niet zomaar voorbij fietsen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here