Vrijdag 14 december vond de tweede voorronde plaats van de Rob Acda Award in de kleine zaal van Patronaat. Lilith wist naast het publiek ook de jury te overtuigen en sleepte daarmee de tweede finaleplek in de wacht. Hiermee maken zij kans op een goed gevuld prijzenpakket met als hoofdprijs een optreden op Bevrijdingspop 2019. “Lilith is kicking ASS and taking names. Goede songs en hooks”, aldus de jury. Als Runner-up wees de jury Flying Nemo aan als winnaar. Zij maken nog kans op een plek in de finale.

Een heerlijke tweede voorronde met Lilith, Flying Nemo, Absolut en Tiger Pilots. Waardoor de jury een moeilijke beslissing moest maken. De jury bestond deze editie uit Maarten Claus (Parksessies, Begane grond, We Are Public), Wouter Groenhart (Rubbermade, Daisy Bell), Liza van den Brink (Patronaat) en Lars ter Wolbeek (Mantra).

De derde voorronde is vrijdag 18 januari met Van Rooster, Dictator Robin, Minor Citizen, Mountain Eye en Operation Hurricane. De finale is op 19 april in de grote zaal van Patronaat.

Bij elke voorronde gaat de winnaar meteen door naar de finale op vrijdag 19 april in Patronaat. Daarnaast wordt er tijdens elke voorronde een publiekswinnaar bepaald. De publiekswinnaar met de meeste stemmen krijgt ook een plek in de finale. De allerlaatste plek is gereserveerd voor de beste nummer twee.

De Rob Acda Award is de muzikale competitie voor veelbelovende muzikanten uit Haarlem en omstreken. Zij krijgen middels de competitie de kans om de volgende stap te zetten in hun muzikale carrière. Naast een uitgebreid prijzenpakket zullen de deelnemers ook veel begeleiding krijgen in de volgende stappen van hun carrière.

Meer informatie is te vinden op: www.robacdaaward.nl.

Fotografie: Claudia Lucke

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here