Ook in 2015 heeft Bevrijdingspop Haarlem zich ingezet voor vooruitstrevend en hoogwaardig programma. Zo staan op 5 mei Racoon, Jacqueline Govaerts en Catfish and the Bottlemen naast de al eerder bekendgemaakte Typhoon en Ambassadeur van de Vrijheid Jett Rebel op het hoofdpodium! Check hier de line up Bevrijdingspop 2015!

Racoon
Bevrijdingspop Haarlem is verheugd te mogen mededelen dat Racoon dit jaar naar ons festival afreist voor een spetterend optreden. Racoon werd de afgelopen jaren bekroond met een Edison, acht 3FM Awards en de Popprijs in 2012. Ze speelden op alle grote festivals en scoorden in hun carrière al ettelijke hits zoals ‘Love You More’ en ‘No Mercy’ en meer recent nog ‘Oceaan’ en ‘Shoes Of Lightning’. Het nieuwe album ‘All In Good Times’ is nét uit en belooft alvast veel muzikaal moois.

Catfish and The Bottlemen
Catfish and the Bottlemen is klaar om de wereld te veroveren met hun springerige, felle en verfrissende Britpop van het hoogste niveau. Vorig jaar kwam de band met het debuutalbum ‘The Balcony’. Sindsdien gaat alles in een stroomversnelling. Onlangs ontvingen ze de felbegeerde award voor beste nieuwkomer tijdens de BBC Music Awards. Ook riep het Amerikaanse Billboard Magazine ze uit tot beste nieuwkomer in de VS. De nieuwste single mocht de band zelfs live komen spelen in de Late Night Show van David Letterman.

Jacqueline Govaert
Met de komst van Jacqueline Govaert komen ook liefhebbers van het singer-songwriters genre aan hun trekken. Voor haar tweede album ‘Songs to Soothe’ putte Govaert nadrukkelijk inspiratie uit dat tweede album van Carole King. Jacqueline gaat terug naar de basis, alleen achter haar piano.

De line up Bevrijdingspop 2015 is onvolledig zonder de vernoeming van de ambassadeur: Jett Rebel
De Ambassadeur van de Vrijheid voor Bevrijdingspop Haarlem is Jett Rebel. Wij interviewden Jelte (ohja wij zijn op first name basis) vorig jaar vlak voordat hij het Jupiler podium betrad en een dijk van een show neer zette. Toen werd hij beschouwd als opkomend, maar dit jaar is hij een gevestigde naam en heeft hij de eer om Bevrijdingspop 2015 af te sluiten. De zanger, componist en multi-instrumentalist bracht in oktober 2014 zijn debuutplaat Hits For Kids uit.

Jett Rebel zegt zelf over zijn ambassadeurschap: “Als Ambassadeur van de Vrijheid wil ik voor elk optreden stil staan bij onze vrijheid. Misschien dat ik een korte speech houd.” Hij benadrukt: “Mijn ouders hebben mij een socialistische opvoeding gegeven waarbij de rechten van de mens centraal stonden. Voor mij is het streven naar een idealistische wereld van vrijheid dan ook heel normaal. Iedereen, waar ook op aarde, zou de mogelijkheid moeten hebben om zichzelf te kunnen zijn.”

Bevrijdingspop 2015
Eén van onze beste Bevrijdingspop foto’s!


Yes! Typhoon in het huis!
Ons huis welteverstaan! Thyphoon komt langs voor deze extra speciale 35e editie. Zeven jaar na zijn debuut album, Tussen Licht en Lucht, komt de Zwolse woordvirtuoos met Lobi da Basi (liefde is de baas). Daarmee scoorde hij de 3voor12 award voor album van het jaar en was hij een jaar lang huisband bij DWDD. Wij hebben er mega veel zin in! Vorig jaar mochten wij al achter de schermen kijken en wij hebben genoten. Mocht je het gemist hebben, wij posten onze ReCap gewoon nog een keer. Ben je enthousiast? Je kan al lekker twitteren met #Bpop15!

Als je onze recap van vorig jaar niet hebt gezien… Laat dan onmiddellijk alles uit je handen vallen en kijk naar de prachtige beelden die wij schoten.

Haerlems Bodem x Bevrijdingspop Haarlem 2014 Deel 1

Haerlems Bodem x Bevrijdingspop Haarlem 2014 Deel 2

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here