Het is weer zo ver. Zondag 5 mei 2019 vindt in de Haarlemmerhout het jaarlijkse bevrijdingsfestival plaats. Bevrijdingspop 2019 heeft de line-up bekendgemaakt. Onder andere Donnie, Ronnie Flex, Miss Montreal en Jungle by Night zullen onder – hopelijk – een zonnetje optreden in de Hout.

Bevrijdingspop

Houtpodium Bevrijdingspop 2019

19 april wordt het Houtpodium traditioneel geopend door de bekendmaking van de winnaar van de Rob Acda Award in het patronaat. drie weken later wordt bevrijdingspop 2019 gestart met een herdenkingsconcert op 4 mei waar hoofdact Van Dikhout zal optreden. De formatie van Martin Buitenhuis viert haar 25-jarig jubileum en zal ook op 5 mei optreden. Daarnaast zal Miss Montreal weer van de partij zijn. Heb je meer zin om lekker te dansen? Kom dan naar  Jungle by Night of de Fun Lovin’ Criminals. De New Yorkse groep komt de boel flink op haar kop zetten. De band is wereldwijd een veelgevraagde act, dus tof dat ze naar Haarlemtown komen. Afsluiter op het hoofdpodium is Ronnie Flex met zijn vaste begeleidingsband Deuxperience.

Jupilerpodium powered by Sena

Ben jij lid van de KALFAM? Zorg dan dat je de opening van het Jupilerpodium niet mist! Het Jupilerpodium powered by SENA opent dit jaar namelijk met de populaire YouTuber Kalvijn. Heb je meer zin om een beetje tot rust te komen? Droom dan lekker weg bij de liedjes van Laura PolenceHaar prachtige muziek is te omschrijven als Letse volksmuziek gecombineerd met westerse invloeden, zoals moderne jazz en singer-songwriter muziek. De 23-jarige Jordan Mackampa is een moderne zanger, gezegend met een prachtige, warme stem. Hij zal popliedjes vol contrasten aan het Haarlemse publiek laten horen.

Bevrijdingspop

Zet je snelle planga maar op, ouwe! Internetfenomeen Donnie aka ‘De Fenomeen’ aka Maradonnie is al jaren de leipste rapper van het Leidseplein. En is dit jaar op het Jupilerpodium te zien. Thijs Boontjes zal zijn eigen dans- en showorkest aanvoeren. E1 Ten wordt na dertig jaar en vele samenwerkingen opnieuw op Bevrijdingspop 2019 verwelkomd. Komt dat zien! De Likt zal het publiek verrassen met hun mix van pompende, funky beats en harde, ritmische rijm. KD SOUNDSYSTEM is een Afro-Caribische sensatie die samen met onder anderen Amartey en LAKSHMI een geweldige show zullen neer zetten.

Kinderfestival Rabobankpodium

Het is belangrijk dat kinderen zich ook kunnen vermaken op bevrijdingspop 2019. Bevrijdingspop is tenslotte voor alle leeftijden. Het kinderfestival is de plek waar kinderen en hun ouders samen de vrijheid kunnen vieren. Naast te gekke optredens van onder andere Aardblij en DJ Belle & Springende Spruiten Discokun je je laten schminken, klimmen op de klimmuur en lekker knutselen met schoongemaakt afval, gevonden op het festivalterrein

Plein van de Vrijheid

Het Plein van de vrijheid werkt samen met Hogeschool Inholland en Haarlems Toekomst. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er opkomende bands uit regio staan. Dit zal in 2019 niet anders zijn, om te beginnen met Natte Sokken DJ Team en FLEUR. Bezoek het plein om in een ontspannen sfeer kennis te maken met een enorme diversiteit aan muzikaal talent zoals Peperbek, GUYY en TerraDown

Complete line-up zien? Kijk op www.bevrijdingspop.nl

Wil je meer zien van Haerlems Bodem? Bekijk dan snel deze video vol uitgaan tips!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here