Er zijn meerdere leuke acties omtrent Serious Request, maar deze actie willen wij een beetje extra aandacht geven. De leerlingen van het Coornhert Lyceum exposeren namelijk op woensdag 17 december een serie linoleumsneden die zij speciaal voor Serious Request hebben gemaakt.

Coornhert x Vishal
De examenklas tekenen-5HE (flashback!) heeft een indrukwekkende serie linoleumsneden gemaakt rondom het thema strijd. Daarbij vormden nieuwsfoto’s het uitgangspunt. De afbeeldingen zijn afwisselend: ontroerend, schokkend en aandoenlijk geworden. Tijdens een workshop in het ‘Coornhert Atelier’ hebben andere geïnspireerde leerlingen zich aangesloten bij dit initiatief en hebben de serie aangevuld met nog meer fraaie werkstukken.

DSC_0033

Deze tentoonstelling is een bijzonder samenwerkingsverband tussen De Vishal en het Coornhert Lyceum.  De linoleumsneden worden in de Vishal te koop aangeboden en de opbrengst gaat uiteraard naar Serious Request. Elke gemaakte prent kost slechts €25,-. Hiervoor krijg men een prachtig gedrukt exemplaar dat in gelimiteerde oplage is gedrukt.

DSC_0002

De officiële opening vindt plaats op 17 december om 17:00 in De Vishal. Bij deze festiviteit zullen tevens enkele oud-leerlingen een verrassingsconcert verzorgen. Later in die week zal de Coornhert-Vishal alliantie een cheque overhandigen aan Serious Request met de opbrengst van linoleum expositie. 

De Vishal | 17 December | Opening 17:00 | Door Leerlingen van het Coornhert Lyceeum. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here