Tussen de duinen en het bos van Bloemendaal ligt Caprera Openluchttheater & Wandelpark. Hier kun je in de zomer genieten van prachtige theatervoorstelling en het hele jaar door mooie wandelingen maken in het wandelpark. 

Lode staat voor creativiteit en verbinding, welke eigenschappen ons theater de toekomst in moeten brengen

Lode van Piggelen

Op 1 januari jongstleden is Lode van Piggelen begonnen als directeur van Caprera in Bloemendaal. Van Piggelen (1965) werkte eerder bij Festival aan de Werf en Over het IJ Festival en heeft hiermee zijn sporen ruim in de theaterwereld verdiend.

Eric van Stade, voorzitter Stichting Caprera Openluchttheater en Wandelpark: “Het bestuur is verheugd dat Lode de leiding gaat nemen over ons bijzondere theater en wandelpark. Hij heeft zich bewezen als een door de wol geverfde directeur van culturele instellingen. Lode staat voor creativiteit en verbinding, welke eigenschappen ons theater de toekomst in moeten brengen.”

 

Lode van Piggelen
Caprera

Lode van Piggelen over zijn aanstelling: Het is bijzonder om in dit openluchttheater en wandelpark te mogen werken. De trots die alle medewerkers van Caprera uitstralen, voel ik ook direct. Het bestuur en het huidige team hebben er natuurlijk al voor gezorgd dat Caprera een succesvolle onderneming is. Gelukkig blijven er voor mij nog genoeg kansen en uitdagingen over om de unieke beleving van natuur en cultuur in Caprera te verbreden en verrijken. Voor zowel de optredende artiesten als voor de bezoekers.”

De nieuwe directeur begon zijn loopbaan in 1993 bij Huis en Festival aan de Werf in Utrecht. Daarna was hij tien jaar lang algemeen directeur van Over het IJ festival in Amsterdam (2003 – 2013). Sinds 2013 heeft van Piggelen als zelfstandig ondernemer aan de wieg gestaan van verschillende evenementen die podiumkunsten voor het grote publiek toegankelijk maken. Zoals het NS Try-out festival en het KNUS-evenement in Utrecht. Ook was hij inhoudelijk betrokken bij maatschappelijke projecten in samenwerking met Staatsbosbeheer, de Vogelbescherming en Stichting 5D. Lode vervangt met zijn aanstelling Antoinette van Dorssen die sinds mei 2016 directeur was.

Check voor meer informatie Caprera.nl of lees de column van M.H.R. Puttmann

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here