Wij gaan er niet omheen draaien, tijdens de Rob Acda Awards 2014/2015 zijn wij een beetje verliefd geworden op Dillan Sondervan a.k.a. LowaddictsSoundsystem. Dillan stal tijdens de Rob Acda Award de show met het nummer; “Hide & Seek”. Overigens werd hij in diezelfde awardshow 2e. Afgelopen jaar heeft Dillan niet stilgezeten. 21 februari lanceert Dillan zijn nieuwe EP; 1NT3RR41L (interrail).

Een introductie in LowaddictsSoundsystem
Waarschijnlijk heb jij als Haarlemmer Dillan Sondervan wel eens zien langskomen. Deze producer maakt muziek die hij zelf categoriseert als “Trip-Hop house”, een mix van muziekgenre’s als Underworld, Bonobo, Deadmau5 en Moderat.  Sinds 2010 is Dillan actief bezig met het produceren van muziek. De naam LowaddictsSoundsystem is overigens een verwijzing naar Lowlands. Zangeres Maaike van der Weide heeft sinds 2015 een vaste plek in LowaddictsSoundsystem verworven.

LowaddictsSoundsystem

Op reis
De naam voor zijn nieuwe EP heeft Dillan bewust gekozen. Afgelopen zomer maakte Dillan een treinreis door Duitsland, Zwitserland en Italie, dit gaf hem inspiratie voor zijn nieuwe EP. “De voortrazende landschappen, de cadans van de trein, de rust, het gevoel van vrij zijn en reizen door andere landen, maar ook het gevoel van thuiskomen – ik voelde voortdurend de behoefte om al deze indrukken en mijn gevoelens om te zetten in muziek” zo vertelt Dillan. Niet alleen de ervaring van de reis is terug te horen maar ook letterlijk de trein zelf. Om het treinconcept nog beter tot z’n recht te laten komen heeft Dillan samples uit de omgeving van treinen gebruikt en ook daadwerkelijk een sample van de ICE zelf. Tracktitels zoals ‘ICE 120’, IC 140’, en ‘EC 52’ zijn verwijzingen naar deze reis.

EP
1NT3RR41L bestaat uit producties van Dillan waarbij hij op sommige tracks samenwerkt met violiste Stella, bekend van o.a. T & Sugah. Voor de vocals schuiven Maaike van der Weide en Dax aan. Dax is al te horen op de eerder uitgebrachte track “Hide & Seek”. Maaike van der Weide onder andere te horen op “Traveled Too Long” en “Escape From Reality”. 1NT3RR41L  heeft een relaxte sfeer waarbij je kan wegdromen, maar er is ook een onderliggende drive die zorgt voor een energieke puls. Dillan: “Dit effect komt in elke track anders terug, doordat ik de puls telkens met ander element verbind”.

LowaddictsSoundsystem_Interrail

Release show
Op zondag 21 februari staat LowaddictsSoundsystem in de kleine zaal van de Patronaat. Hij zal hier zijn nieuwe EP; “1NT3RR41L integraal ten gehore brengen. Uiteraard word Dillan bijgestaan door zangeressen Maaike, Dax en violiste Stella. Ook wordt de show voorzien van oersterke visuals, en als dat nog niet genoeg is heeft Dillan als groot Fink-fan nog een verassing in petto.

Dillan is deze avond tevens het voorprogramma van de geprezen ‘Emancipator’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here