Eef en Lien zijn twee enthousiaste dames die vanuit de keuken in het Haarlems poppodium Patronaat catering op maat verzorgen voor borrels, feesten en diners. Alle hapjes en gerechten worden met zo veel mogelijk biologische en lokale seizoensproducten bereidt en zijn huis gemaakt. Voor Haerlems Bodem lunchen ze regelmatig in de diverse Haarlemse horeca waarover zij vervolgens hun oordeel geven zonder blad voor de mond te nemen! Deze maand nemen ze een kijkje bij Cleeff aan de Kleverparkweg 13.

Lunchen is voor ons even een fijne vlucht uit de spelonken van het Patronaat waar onze keuken is gevestigd. Koffie- en lunchplek Cleeff is een uitstekende keuze hiervoor: een vrolijke en lichte plek middenin de steeds hippere Kleverparkbuurt. Helder witte muren afgewisseld met mooie lichtgroene kleuren op de tegeltjes en deuren vrolijken het stijlvolle pand erg op. Natuurlijk mogen in een eigentijdse tent als deze een ruw bakstenen muur, onbewerkte houten vloer, vintage lederen bankje en dito tafeltjes niet ontbreken. Gecompleteerd met macramé plantenhangers uiteraard. Seventies meet the 21st century.

Untitled5

De ontvangst in Cleef is allerhartelijkst: attente en vlotte bediening en niet te belabberd om al onze vragen te beantwoorden! We bestellen de Chinese thee van Monkey Chief: dragon pearls, groene thee gearomatiseerd met jasmijnbloemen. Deze wordt geserveerd in charmante 1 persoons glazen theepotjes. Erg lekker maar wat ons betreft mocht de thee iets minder sterk.

Bij de thee krijgen we een klein stukje zoet. Maar….tsja….wat is dit?…Na uitgebreid proeven konden we het nog steeds niet thuis brengen, dus vroegen we het aan de bediening. Enthousiast vertelde de dame ons dat het arretjescake was. Dat verbaasde ons enigszins. We maken dit zelf namelijk zeer regelmatig. Met veel slaafvrije, pure chocolade en stukjes biscuits. Deze arretjescake had echter nauwelijks chocolade smaak, de stukjes biscuits waren veel te fijn gemalen waardoor ze onherkenbaar waren en de gebruikte suiker was te grof. Jammer want zo’n klein choco smaakbommetje kan juist zo sensationeel lekker zijn.

4

7

De menukaart bevat voornamelijk vis- en vegetarisch georiënteerde gerechtjes. Alleen in de bitterballen en op de tosti ham/kaas zit vlees. Dat kan ons zeker bekoren! De keuze is wel wat beperkt, maar de prijzen zijn zeer schappelijk. Een heel leuk idee is dat je twee boterhammen met twee verschillende soorten beleg kunt kiezen. Helaas was de eiersalade op en kozen we voor de andere drie optie’s van de kaart aangevuld met de weekspecialiteit: Spaanse tonijnsalade met gekookt ei.

De broodjes zijn stijlvol en ruim belegd. Het spelt brood komt vers van bakkerij Van Vessem aan de overkant van de straat: prettig lokaal. Het andere beleg is hummus met gegrilde aubergine, zongedroogde tomaatjes en pijnboompitten, een makreel salade met rucola, tuinkers en pijnboompitten en warm gerookte zalm, avocado, rode biet en dille.

De hummus bevatte naar onze smaak iets te veel citroen terwijl de zalm wel een zuurtje kon gebruiken. Over laatste zat overigens een heerlijke crème fraîche met mierikswortel. De makreel salade is lekker smeuïg, maar jammer genoeg was de tuinkers vergeten. Wel in overvloed aanwezig op bijna elk broodje is rucola. Iets meer variatie in het ‘groen’ zou wat ons betreft fijner zijn.

2

3

De Spaanse invloed bij de tonijnsalade ontgaat ons. De groene pepertjes in het zuur, zwarte olijven en paprikapoeder kunnen net zo goed Grieks zijn. We concluderen dat enige nuance in de smaakbalans nog kan verbeteren. Maar na de start sinds pas enkele weken en met een behoorlijke drukte kunnen we dit door de vingers zien.

In de garderobe die zich vóór de toiletten bevindt, staat een prachtige houten commode. Het behang op de muren is heerlijk retro. De schilderij afbeeldingen op de wc-deuren zijn heel origineel bedacht. Gelukkig constateren we weer een schone toilet ruimte met zorg betegeld en afgewerkt met heerlijk bloemenschilderij aan de muur. Cleeff is een plek om zeker nog een keer terug te komen!

Conclusie: Heerlijke lichte plek in hippe entourage, zeer prettige bediening maar een ietwat beperkte menu keuze waarbij de gerechtjes nog iets meer smaak nuance kunnen gebruiken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here