Afgelopen vrijdag trad ‘The Voice of Holland’-winnares (2016) Maan op in het Patronaat. De allereerste club-tour van de 20-jarige, om haar debuutalbum AM/PM live te zingen voor haar lieve, jonge fans. Was Maan aan? Leah ging op onderzoek uit. 

Maan

Maan won in 2016 ‘The Voice of Holland’ en heeft sindsdien niet stilgezeten. Ze deed mee aan de Beste Zangers van Nederland, nam deel aan het programma Dance Dance Dance, nam een song op met Ronnie Flex en als klap op de vuurpijl bracht ze ook nog een eigen album uit.

Het publiek

Het publiek is erg verschillend. Van wat oudere stellen tot jongens rond de 15 jaar, die Maan graag willen zien dansen. Het grote deel is tussen de 12 en 15 jaar. Meiden die zenuwachtig zijn en voor het eerst naar een optreden mogen. Mama en papa zijn ook mee. De zangeres zwaait bij binnenkomst nog even naar de ouders om ze welkom te heten. Het is opvallend dat alle leeftijden in de zaal staan, iets dat ik niet had verwacht.

Naast mij staan een moeder en dochter. ‘De moeder’ nog zenuwachtiger dan het kind. Samen staan ze alvast te swingen op de liedjes van Lil’ Kleine die je door de grote speakers hoort. ‘De moeder’ duwt haar dochter steeds meer naar voren. Pissig kijkt ze mij aan, de cameratas die op de grond ligt staat in de weg. Ze komt steeds dichterbij. Voorzichtig duw ik de tas wat naar rechts, uit voorzorg.

Maan
Het jonge, lieve publiek was uitzinnig. – Maan

Even een foto

Als Maan, 15 minuten over acht, op komt lopen gilt het (jonge) publiek luidkeels. “MAAAAAN”. Ik dacht dat ik een redelijk goede plek had bemachtigd. Rechts voor het podium, tussen wat meiden, kon ik alles goed zien. Maar op het moment dat Maan op komt en begint met het nummer ‘You had it all’ gaan alle telefoons de lucht in en ben ik de eerste paar minuten van het optreden mijn zicht kwijt. Gelukkig kon ik meegluren op het grote scherm van ‘de moeder’. Die naast het ellenlange filmpje van Maan zelf, ook nog een stuk of 20 selfies van haar en haar dochter maakt. Een shoot om de tijd te doden.

Maan
Zingend en Swingend – Maan

Suprise

Tijdens de show worden we allemaal verrast; Maan haalt een ring tevoorschijn en begint een verhaal over twee mensen die zielsveel van elkaar houden. Dan loopt ze het publiek in en vraagt ene ‘Mark’ zijn vriendin ‘Hilde’ ten huwelijk. Een mooi moment. Maan zingt zelfs een nummer over de liefde speciaal voor het nieuwe, verloofde koppel. Zelfs bij ‘de moeder’ kan er een lachje vanaf!

Maan
Huwelijksaanzoek van Mark en Hilde – Maan

Muziek

Buiten het feit dat Maan een engelenstem heeft vind ik haar nieuwe album niet heel spectaculair. Veel nummers ken ik, ik had mij goed voorbereid, maar toch vind ik ze veel op elkaar lijken. Wel zingt ze op een gegeven moment een nummer dat ze vroeger altijd met haar moeder aan de ontbijttafel luisterde; ‘Nessun Dorma’. Een Italiaans nummer. Gezongen voor haar moeder die in de zaal staat. Ze rockt ‘m helemaal.

Maan
Sfeerfoto – Maan

Happy end

Een van de laatste nummers is genaamd ‘Blijf bij mij’. Iedereen zingt luidkeels mee. Ik ben blij dat ik een nummer hoor dat ik ook mee kan zingen. Ik probeer me ongemakkelijk te bewegen naast ‘de moeder’. Het gezellige, mooie optreden sluit Maan af met haar auditienummer ‘The power of love’. Het publiek is helemaal hyped, want ja, iedereen in de zaal heeft natuurlijk die auditie van ‘The Voice’ wel honderdduizend keer bekeken op YouTube. Conclusie: Maan was aan!

 

Fotografie: Peter van Heun 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here