Regen is goud mensen! Natuurlijk, je zit het liefst op een zwoele zomeravond lekker van allerlei muziek te genieten in Caprera, maar je kunt niet altijd zo’n geluksvogel zijn. Dus, afgehard door regen op Poldergoud en in een vrolijke festivalregenjas was Haerlems Bodem afgelopen vrijdag naar Caprera voor het Music & Lights night. Ondanks hozende regen werd het een fantastische avond met verrassende optredens van Suzan & Freek, Tim Knol, Talking Trees en Remy van Kesteren.

Tekst: Laura Freling
Fotografie: Jip Brock

Music & Lights night was opgezet als een wandeling door het wandelpark Caprera waarbij je langs verschillende podia kwam en onderweg prachtige lichtsculpturen van Blauwe Uur zag. Voor wie niet bekend is met Blauwe Uur, wellicht ken je ze van de mooie lichtkunst van o.a. Amsterdam Light Festival, Oerol of Into The Great Wide Open. Naast de lichtkunst was bij de ingang van Caprera een foodcourt neergezet van Cantina Mobilé waar je terecht kon voor een lekkere pizza’s, patatas bravas en andere heerlijke hapjes.

Na de prachtig verlichte route was er het optreden van Suzan & Freek. Suzan & Freek coveren, akoestisch verschillende liedjes. Meestal is het de vraag hoe leuk een cover van een liedje is, maar zij waren echt leuk! Ze speelden liedjes van Michael Jackson, Dolly Parton en de Chainsmokers op een eigen manier. Ze zijn bekend geworden als internet hit en zijn een aanrader om een keer live te zien!

Tim Knol

Daarna kwam Tim Knol die even een momentje nam om een hoestbui over te laten gaan. Toen de regen was gestopt betoverde hij met zijn prachtige stem Caprera, maar hij maakte ook grappen. “Wie houdt er nog van radio?” vroeg hij aan het publiek. Beetje weifelend gingen er handen omhoog. “Nou ik luister alleen maar naar Radio 1 want daar lullen ze alleen maar, als ik iets goeds wil horen zet ik zelf wel wat op!” Misschien dat Radio 1 ook niet zo snel een stripper zal uitnodigen.Ook de aankondiging van zijn nieuwe nummer ‘happy hour, and I start crying’ leverde een flink hard gelach op. Tot hij het begon te zingen.. Kippenvel over je hele lijf! Even afwachten wanneer deze officieel wordt uitgebracht dus.

Vervolgens werd er weer gewandeld en was er een ‘deep listenening’ optreden van Talking Trees. Dat houdt in dat je een beetje weg spacet op synthesizergeluiden in combinatie met kleurrijke projecties op grote video schermen. Neem de soundtrack van Stranger things maar even in gedachten. Ondertussen werd er natuurlijk warme choco (of iets sterkers) genuttigd en was het tijd voor de voor de grote afsluiter op het hoofdpodium: Remy van Kesteren. Beide wandelgroepen waren samengevoegd en een deel van het publiek mocht op het podium komen luisteren. De regen kwam met bakken uit de hemel, maar in combinatie met muziek van Erik Satie gaf dat juist een unieke reflectieve en magische sfeer.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here