Stille, schimmige dansers in witte gewaden, een operazangeres in de stille nachts en kaarsjes, óveral kaarsjes die het pad verlichten. Iedere bocht in het kronkelpad dat dwars door Elswout leidt herbergt een ander geheim. Verrassende optredens, onbegrijpelijke maar prachtige kunstwerken en een zwijgende gids.

Nazomer Nachtlicht is een avondwandeling die deelnemers in aanraking brengt met diverse kunstvormen, tegen de achtergrond van een spookachtig verlicht Elswout. Onder leiding van een zwijgzame gids leggen de bezoekers in kleine groepen een route af langs diverse kunstenaars – van moderne dans tot opera en van lichtkunstenaars tot aerial silk.

Waar iedereen bij het vertrek nog ietwat lacherig is (het klankschalenspel in een tipi is voor nog niet iedereen ontspannen) neemt de rust toe naar mate de toeschouwers meer en meer onder de indruk raken van de magische taferelen waarmee ze worden geconfronteerd. Natuurlijk is er hier en daar een sceptische deelnemer ((beeldende) kunst is nou eenmaal niet voor iedereen weggelegd) maar tijdens ieder optreden kun je een speld horen vallen.

Afsluitend ondergaan de wandelaars een sessie in het ‘Droomlab’, waarna iedereen wordt gevraagd een brief aan zichzelf te schrijven in de toekomst. Hoe ver je dan wilt zijn, lijkt voor iedereen anders. Maar één ding is zeker: op dat moment is iedereen tevreden en voldaan over waar hij is. Verwonderd nagenietend in de Orangerie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here