Vorige week trad Racoon op woensdag en donderdag op in het openluchttheater Caprera in Bloemendaal. Op donderdagavond was Haerlems Bodem aanwezig bij dit magische concert. Wat er zo magisch was kun je hier lezen.

Rond de klok van acht uur zat de tribune al aardig vol. Er werd gezellig gekletst, er werd gezorgd voor de nodige versnaperingen en langzaam maar gestaag werd de lucht donkerder. Na wat geschuif en gepuzzel zaten de bankjes vol en kon de show beginnen.

Sue the Night

De lichten op het podium trokken de aandacht, er klonk een gitaar en een vrolijke stem door de microfoon. Voor de laatste keer in het voorprogramma van Racoon stond daar de Haarlemse Sue the Night op het podium. Zij opende het concert van vanavond en zorgde dat de zaal een beetje opwarmde voor de hoofdact. Dat opwarmen was wel even nodig, want toen de zangeres vroeg het publiek zin had in de avond, werd er hier en daar bescheiden “ja” geroepen. De tweede keer toen het gevraagd werd, was het publiek enthousiaster en klonk er een daadkrachtige klank van blijdschap vanaf de tribune.

 

Zeeuwse nuchterheid

Daar stonden ze dan, op een blauw verlicht podium, de mannen van Racoon. Bart, de zanger van de band, gaf aan dat het een concert zou worden met een mix van oude en nieuwe liedjes en dan voornamelijk oude liedjes. Waarom? Dan kun je lekker meezingen. Hij sprak uit eigen ervaring toen hij vertelde dat hij een keer bij een optreden van een band was, bijna alle liedjes uit zijn hoofd had geleerd en toen werden er alleen maar nieuwe liedjes gezongen. Beetje jammer, aldus Bart.

Racoon CapreraHet was inderdaad meezingen geblazen; Racoon gooide alle bekende hits eruit en het publiek genoot. Er werd ons vooraf verteld dat het een ‘zittend concert’ zou zijn, nou daar was dus niks van waar. Er werd niet gedanst, maar mensen stonden arm in arm of met de handen ritmisch op de muziek mee te zwaaien. De woorden kwamen aan, Racoon raakte een snaar en won het publiek voor zich.

Racoon Caprera

Laat de magie binnen

De donkere lucht, de witte en blauwe lichten op het podium en de glasheldere Zeeuwse stem waarvan je alleen maar meer wilt horen. Tegen het eind van het optreden vroeg de zanger aan het publiek of zij hun telefoon wilde pakken en allemaal een lichtje wilde schijnen. De lichten op het podium bleven uit en het publiek scheen één voor één met hun telefoon terwijl zij met hun armen mee bewoog met de muziek en “Every day I love you more” zong. Magisch.

Racoon Caprera

 

Racoon Caprera

Racoon Caprera

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here