Festivals. Je associeert ze met zomer, zonneschijn en tot diep in de nacht dansen in je zomerse outfit. Maar helaas is het niet áltijd zomer! Maar dat mag de pret niet drukken. Dat dachten ook het Haarlemse muziekmanagement Full Spectrum, platenmaatschappij Atomnation en Poppodium Patronaat. Zij sloegen de handen ineen voor: Making Waves Winterfest.

Het showcase evenement dat inmiddels drie geslaagde edities op het strand van Woodstock Bloemendaal kende slaat nu z’n vleugels uit in Haarlem, voor de eerste wintereditie van Making Waves Winterfest. Zoals in de onderstaande line-up al te zien is voeren techno en indie/electronica ook aan de Zijlsingel de boventoon.

Line-up Making Waves Winterfest: HATY HATY (Blaudzun & David Douglas) | Applescal | GOSTO | Polynation | CHEATERS | Fran Seven | Precursor | The Yukon Nightclub | Henkerchief

Making Waves Winterfest vindt plaats op 13.02.2016  in Patronaat. Kaarten á €13,50 zijn hier te koop. Lees meer over de line-up in dit artikel.

fullspec_HATYHATYmaill

De ene HATY is David Douglas, de Utrechtse producer die vorig jaar met zijn ‘Moon Observations’ één van de sterkste electronische platen van het jaar afleverde en fijne shows op o.a. PITCH en Best Kept Secret speelde. De andere HATY is dan weer Blaudzun, de reus die al veel langer voet aan de grond heeft op de Nederlandse podia en festivals. Samen zijn ze dus HATY HATY, een bijzonder interessante samenwerking tussen twee van de meest relevante namen in het Nederlandse muzieklandschap.

fullspec_Polynation_2

Na een enkele jaren durend avontuur in Berlijn dat afgelopen mei met de albumrelease van ‘For’ een prachtig slot kreeg, woont technoproducer APPLESCAL sinds korte tijd weer in onze hoofdstad. Vastberaden zich volledig te concentreren op zijn dj-talenten en zijn straf lopende Atomnation label. Morgen verschijnt zijn nieuwe kraker ‘Leone Highway’. Op zijn label vinden we ook POLYNATION terug. Onlangs nog paginagroot in de Volkskrant en door 3voor12 geselecteerd in de top 10 van de beste acts op Eurosonic Noorderslag. Met hun zoemende bassen, gedetailleerde beats en zaalvullende synths is het dansen geblazen tijdens hun vlammende live-set.

Tevens vind je GOSTO op het programma, het alter ego van de Rotterdamse zanger/producer Roel Vermeer. Onder die naam laat hij met liveband akoestische en electronische muziek samensmelten tot een soulvolle triphop sound waarbij de beats gruizig, donker maar toch kleurrijk zijn. Denk daarbij aan een combinatie van Jeff Buckley, Chet Faker en Thom Yorke. Daarnaast geeft de door Róisín Murphy geïnspireerde indie/electro act CHEATERS acte de présence. Deze dame en heren zijn afkomstig uit bands als Bombay en Krach en vormen een afgemeten mix tussen een liveband en een dance-formatie. Met slechts één EP op zak rockten ze festivals zoals Into The Woods en Zwarte Cross. Hun debuutalbum verschijnt dit voorjaar.

fullspec_MWmail_2

Wanneer de zaal goed opgewarmd is, is het de beurt aan de warme, intense techno en electronica van FRAN SEVEN. Onlangs verscheen van deze Amsterdamse producer de spannende nieuwe track ‘Mauri’ op de 2015 compilatie van Atomnation. De Haarlemse producer PRECURSOR komt binnenkort met zijn debuutplaat en neemt de mixtape van Making Waves Winterfest voor zijn rekening.

Tussen de acts hoor en zie je THE YUKON NIGHTCLUB en HENKERCHIEF, die ervoor zullen zorgen dat je niet afkoelt.

Making Waves Winterfest vindt plaats op 13.02.2016  in Patronaat. Kaarten á €13,50 zijn hier te koop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here