Droom gaat in vervulling: “Dit is niet te bevatten.”

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met NH nieuws

0
483

Haarlemmer Marcel Vittali’s droom gaat in vervulling, hij mag namelijk meerijden met de beroemdste rally ter wereld: de Parijs Dakar rally. Marcel: “Dit is echt ongelooflijk, ik heb er geen woorden voor. Het is niet te omschrijven. Ik wil nu, ik wil vandaag vertrekken. Desnoods laten ze mij de auto’s alvast wassen”. 

Marcel Vittali Parijs Dakar

Helemaal weg van auto’s 

Marcel is binnen het Haarlemse een bekende verschijning met zijn eigen grote terreinwagen. Vanaf kinds af aan speelt hij maar met een type auto: de Jeep. Andere type auto’s konden de kleine Marcel niet beroeren. Met zijn voorliefde voor de 4×4 ontstond ook zijn liefde voor de rally Parijs Dakar: “Ik ben weg van die Rally. Het is zo ontzettend mooi om door de woestijn te rijden met zo’n wagen”, zegt Marcel. Altijd als de rally op televisie te zien was, stond Marcel op om te kijken. Zijn vrouw Karen reageert: “Ik bleef dan liggen en merkte dat hij uit bed ging om naar die rally te kijken. Mij doet het niet zoveel, maar ik merkte wel zijn enthousiasme en liefde voor de sport”. Dat hij ooit zelf deel zou nemen aan de rally was volledig uitgesloten. Marcel: “Ik zit niet in die wereld en zou niet weten hoe je daaraan kan deelnemen.” 

“Die man van de auto moet ik ontmoeten”

Het was afgelopen september toen vrouw Karen op het strand aan het werk was: “Ik zag zo’n DAKAR-auto geparkeerd staan en er stond mij maar een ding te doen: weten van wie die auto was.” Niet veel later stond ze met de eigenaar Leon Jansen te praten. Hij zit in het Dakar Press Team en had misschien nog wel een plekje over. “Het is niet te bevatten dat ik mee mag rijden, ik kan het gewoon niet geloven”. Marcel zal voornamelijk de pressauto besturen, maar hij zal ook zelf video’s maken voor de sociale media. 

Marcel Vittali naar Parijs Dakar

De rally wedstrijd Parijs Dakar is een wedstrijd die sinds 1979 wordt gereden. Tot en met 2007 ging de race van Parijs naar Dakar, de hoofdstad van Senegal. In de drie weken durende rally zijn er drie verschillende klassen. Auto’s, vrachtauto’s en motoren proberen in zo min mogelijke tijd in Dakar aan te komen. Van 2009 tot 2019 heeft de organisatie ervoor gekozen om te rally te verplaatsten naar Zuid-Amerika. Dit jaar is de wedstrijd voor het eerst in Saoedi-Arabië. Marcel zal 1 januari richting het Arabische land afreizen. De eerste etappe start 5 januari. 

Meer van dit soort olijke video’s? Check hier de video die we maakten over de opkomende sport Crokinole of kijk eens op de site van NH nieuws.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here