Marcella van Doorn – Bewust op Haerlems Bodem

0
128

Filmmaakster Marja Godvliet gaat langs bij bewuste ondernemers die de zaken net even anders aanpakken. Ditmaal Marcella van Doorn. Zij helpt ‘to design your new job’. Hang jij ’s avonds uitgeput op de bank, omdat je baan al je energie opslurpt? Heb jij geen idee waar je écht goed in bent, of wat je passie is? Marcella weet precies hoe je weer met plezier aan het werk kan gaan. Check nu de video!

Marcella van Doorn

Marcella van Doorn helpt je in beweging te komen en echt het maximale uit jezelf en je werk te halen. Ze gebruikt hiervoor o.a. mindmapping, 1-op-1 coaching en groepssessies. Marcella heeft jarenlange ervaring als onderzoeker en projectleider, zowel in het bedrijfsleven als bij de overheid. Op haar 42e maakte zij de bewuste keuze om loopbaancoach te worden. Uit eigen ervaring weet ze hoe belangrijk het is om niet alsmaar door te hollen, maar bewust de tijd te nemen om te kijken hoe je werk kunt doen dat goed bij je past. Als coach en trainer begeleidt Marcella mensen die geen energie meer uit hun werk halen. Ze leert ze – aan de hand van de 5 praktische stappen van Design your new job – hoe ze weer fluitend hun werk kunnen doen.

Marcella van Doorn
Foto: marcellavandoorn.nl

Loopbaan coach

Marcella wilde in eerste instantie de wereld verbeteren en ging daarom politicologie studeren. Eenmaal als cum laude afgestudeerd politicoloog begon ze al vrij snel aan haar eerste baan bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Dat was geen bewuste keuze, ze rolde er eigenlijk in: ‘Ik kon na mijn stage langer blijven. Ik had er zin in, maar moest ook wennen. Elke dag met de trein, vroeg op, in het donker naar mijn werk en ’s avonds in het donker weer naar huis, de bureaucratische procedures, de beperkte invloed die ik werkelijk had.’ Al snel bekroop haar een gevoel van: ‘Is dit het nou?’.  Dat dit het niet was, was duidelijk, maar wat paste wel bij haar?

Een lange zoektocht volgde, via werk bij gemeenten, een commercieel onderzoeksbureau en de rekenkamer. Ze maakte een hele ontwikkeling door van redelijk onzichtbaar, bescheiden meisje tot zelfbewuste vrouw. Gaandeweg leerde ze dat ze zelf kon besluiten ergens iets van te maken. Ze kon haar werk weer leuk maken zodat ze volledig tot haar recht kwam en meer zichzelf durfde te zijn. Ze liet zich niet meer leiden door negatieve gedachten maar nam initiatief. En met succes! Bij de rekenkamer werd ze de eerste vrouwelijke projectleider. Ook ontdekte ze waar ze goed in is en energie van krijgt: het creëren van helderheid voor mensen die werk willen creëren dat echt bij hun past. Marcella leert ze weer zelf invloed uit te oefenen op hun loopbaan zodat ze werk creëren dat echt bij ze past en waar ze energie van krijgen.

Voor meer informatie kijk op: marcellavandoorn.nl

Voor meer bewust op Haerlems Bodem check het interview met Tino van Heusden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here