Hoe trots ben jij op de stad Haarlem? Vanaf nu kan je de stad letterlijk op handen dragen. Ofja, aan je vinger. Marijke Mul heeft speciaal voor de verjaardag van Haarlem een ring gemaakt. Draag de stad Haarlem vanaf nu dus aan je vinger!

Draag de stad

Het sieraad heet de Haarlem Ring en is gemaakt door Marijke Mul. De ring is verrijkt met een reliëf van het Waaghuis, het Stadhuis, de Vleeshal, de Amsterdamse Poort, Het Teylers museum en molen de Adriaan. Zo zijn alle iconische gebouwen van Haarlem altijd dichtbij en kan je op een bijzondere manier de stad een warm hart toedragen. Het is in ieder geval een eye-catcher en een goed gespreksonderwerp voor op een verjaardag of borrel.

draag de stad

Overhandiging aan Willem II van Holland

Afgelopen week overhandigde Marijke de ring aan de stichter, Willem II van Holland, van de stad, die speciaal voor de verjaardag van Haarlem een tijdreis maakte naar het heden. Nadat zij de stad een ‘Lang zal ze leven’ hadden toegezongen, mocht Willem II officieel de eerste Haarlem Ring in ontvangst nemen.

” We mogen trots zijn op onze geweldige stad en dat laat ik graag zien in mijn sieraden”.

Marijke Mul

Meer City Jewels

De Haarlem Ring is slechts het begin van een reeks sieraden die Marijke komend jaar maandelijks onthult onder de noemer City Jewels. Tijdens de jubileumviering op 23 november 2020, wanneer Haarlem 775 jaar stadsrechten heeft, wordt het sluitstuk van de reeks onthuld.

draag de stad

De sieraden zijn verkrijgbaar in de winkel van Marijke Mul aan de Gierstraat of op sieradeninstijl.nl. De ring kost 139,- euro (in het zilver) en is binnenkort ook verkrijgbaar in goud.

Meer Haerlems Bodem? Lees dan hier waarom de stad oranje kleurt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here