Woensdag 17 oktober geeft presentator, columnist en theatermaker Oscar Kocken (o.a. Kunstbende, Lowlands, Parade) een gratis Masterclass Interviewtechnieken in de Toneelschuur voor iedereen tot 25 jaar.

Interviewtechnieken

In de anderhalf uur durende Masterclass leert Oscar Kocken deelnemers hoe ze acteurs het hemd van het lijf vragen. Ze kunnen hun vernieuwde interviewtechnieken vervolgens in praktijk brengen bij een van de ‘Backstage’-voorstellingen de komende maanden. Bijvoorbeeld bij ‘Cinema’ van Toneelgroep Oostpool en Het Nationale Theater op vrijdag 2 november; een bruisend, ietwat nerdy verhaal over outsiders waar je op slag verliefd op wordt.

De Masterclass Interviewtechnieken is onderdeel van ‘Backstage’. De jongerenambassadeurs van de Toneelschuur selecteerden voorstellingen en films die iedereen onder 25 jaar niet mag missen. Na afloop kunnen de ambassadeurs, samen met het publiek vragen stellen aan acteurs, dansers of regisseurs. Backstagevoorstellingen kosten voor iedereen onder 25 jaar € 12,00 inclusief nagesprek, Backstagefilms kosten € 6,00.

Oscar Kocken

Oscar Kocken werkte afgelopen jaren voor o.a. NRC Handelsblad, TheaterMaker en ELLE, en was te zien op o.a. Festival Boulevard, De Parade en Lowlands. Op dit moment schrijft hij voor ‘Spijkers Met Koppen’, is hij presentator voor ‘De Grote Geschiedenisquiz’ en programmaker voor Lowlands. Met Patrick Nederkoorn reist Kocken rond met het theaterprogramma ‘Zomaargasten’ waarin zij Onbekende Nederlanders op hun verdiende voetstuk plaatsen. Afgelopen zomer zond de NTR hiervan een spin-off uit, onder de naam ‘Zomaar Een Gast’.

Wanneer?

De Masterclass Interviewtechnieken begint op woensdag 17 oktober om 19.30 uur in de grote theaterzaal van de Toneelschuur. De toegang is gratis, maar er is beperkt plek, dus reserveren is aanbevolen.

Kaarten

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van de Toneelschuur , telefonisch op 023-5173910 of aan de kassa van de Toneelschuur & Filmschuur in de Lange Begijnestraat 9, 2011 HH Haarlem.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here