Is je dochter continu aan het ‘snappen’ en snap je er niets van? Ben je bang dat je zoon in Fortnite wél goed scoort, maar op school wat minder? Dan is de interactieve lezing over mediawijs opvoeden iets voor jou.

Mediawijs opvoeden

Mediawijs opvoeden

Klaartje Cuppen (psycholoog NIP) en Jasper Laman (psycholoog) van Bureau Klaar leggen alles uit over hoe je als ouder en opvoeder om kunt gaan met het mediagebruik van je kroost.

Klaartje Cuppen

Cuppen (36) woont in Haarlem en is moeder van een meisjestweeling. Van jongs af aan wist zij zeker dat ze met kinderen wilde werken. Ze begon op haar viertiende met oppassen en al snel breidde dit zich uit. Tijdens de studie Psychologie aan de Vrije Universiteit gaf zij kinderen van verschillende leeftijden bijles en hielp hen met hun huiswerk. Verder begeleidde zij kinderen met sociaal-emotionele problemen of problemen op school. Dat ging vanzelf: “Het begeleiden van kinderen is voor mij heel natuurlijk.”

Jasper Laman

Jasper (36) is net als Klaartje psycholoog. Nadat hij jaren in het bedrijfsleven heeft gewerkt onder meer voor ING en KLM is Jasper meer voor Bureau Klaar gaan werken. Zijn ervaringen in het bedrijfsleven komen zeer van pas bij het begeleiden van jongeren. Huiswerk maken, proefwerken leren, plannen en organiseren. Dit komt allemaal in een andere vorm weer terug in het professionele leven.

Mediawijs opvoeden

Wetenschappelijk onderzoek

In het eerste deel nemen Klaartje en Jasper je op toegankelijke wijze mee in het meest recente wetenschappelijk onderzoek naar de invloed van mediagebruik. Is gamen slecht voor je? Wat doet smartphonegebruik met je brein en hoe sociaal is social media eigenlijk?

Praktische tips

In het tweede deel geven Klaartje en Jasper praktische tips die je zeker gaan helpen om je telg mediawijs op te voeden. Hoeveel schermtijd is goed voor een kind van tien? Hoe ga je om met overmatig gamen? Hoe kan je ruzie over de smartphone voorkomen? Ze geven je antwoord op deze, maar ook op je eigen vragen.

Wanneer

De lezing vindt plaats op dinsdag 13 november van 20:00 – 22:00 uur in de Bibliotheek Haarlem Centrum. De toegangsprijs bedraagt € 5,- en niet-leden betalen € 7,50. Wil je een kaartje? Reserveer dan online via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here