Je kent het wel: je moet wat regelen bij de gemeente, trekt een nummertje en gaat vervolgens zitten en wachten tot je wordt opgepiept. Vanaf maandag 6 maart is dat, als het goed is, grotendeels verleden tijd. Want de gemeente gaat bij de balies in de publiekshal meer werken op afspraak.

Dat geldt op werkdagen tussen 11.00 en 16.00 uur en op donderdag tussen 11.00 en 20.00 uur. Alleen tussen 9.00 en 11.00 uur kun je dan nog zonder afspraak binnenlopen om een product aan te vragen bij de balies.

Geen wachtrij

Door een afspraak te maken weet je precies hoe laat je aan de beurt bent en hoeft je niet lang te wachten. Ook de medewerkers weten hoeveel mensen er voor welke producten naar de hal komen en kunnen de bezetting hier op afstemmen. Het einde van het wachtrij-tijdperk is in zicht.

Je kunt een afspraak maken via de website van de gemeente. Je gaat naar de pagina over datgene wat je wilt aanvragen, bijvoorbeeld een rijbewijs of paspoort. Hier kun je de afspraak inplannen. Op de pagina staat bovendien wat het kost en wat je nodig hebt voor jouw aanvraag. Je kunt ook telefonisch een afspraak maken via telefoonnummer 14 023.

Uitzonderingen

Het werken op afspraak geldt alleen voor zaken waarvoor je een verzoek bij de balies moet doen. Zoals het aanvragen van een nieuw paspoort, rijbewijs of identiteitskaart. Als je een bericht hebt gekregen dat jouw reisdocument klaar ligt en je komt het alleen ophalen, hoef je geen afspraak te maken. Dat geldt ook voor het afhalen van een nee-nee-sticker of het afgeven van een formulier.

Voor steeds meer dingen hoef je helemaal niet meer naar de publiekshal te komen. Het doorgeven van een verhuizing of het aanvragen van een parkeervergunning of een uittreksel kan al direct online worden geregeld. Gewoon vanuit je luie stoel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here