Veel gekwebbel, veel gelachen, veel geschreven. Het notitieboekje is vol, de pen is leeg en onze stembanden komen eventjes tot rust. Het was een mooi jaar met knettergekke en vette interviews, dus tijd voor de tien leukste. 

1. The Jester de nieuwe plaat van ‘hofnar’ Yorick van Norden

Kinderen in zijn klas luisterden naar Smurfenhouse, Ome Henk en Thunderdome, maar dat vond hij niets. “Ik ging naar optredens van mijn cello spelende opa. In de pauze mocht ik de dirigent een handje geven, dat vond ik koel.” HB sprak Yorick naar aanleiding van zijn nieuwe plaat The Jester die onlangs werd genomineerd voor een Edison.

2. Haarlem Vierde Cultuur  en interviewde Dos Hermanos

Dos Hermanos bestaat uit de twee Spaanse broertjes Joelito (o.a. bekend van Verliefd Op Je Moeder ft. Lil Kleine) en Lorenzo Cortes. Samen wonnen zij Giel’s Talentenjacht en zijn zij de huisrappers van Het Klokhuis. Hun debuutsingle pakte meer dan een een half miljoen views op Youtube! In het kader van Haarlem Viert Cultuur maakten zij met zeven Haarlemse rappers een nummer over Haarlemse monumenten en HB moest hen daarom even spreken.

3. Interview met makers nieuwe Scrooge

Een speciale productie was de nieuwe versie van Scrooge, dit jaar verzorgd door Haarlemse toneelgezelschap Het Volk en theatervormgever Rieks Swarte. Voor de regie tekent Javier López Piñón. Gezien dit een wel heel bijzondere uitvoering was van het oer-kerstverhaal kon een gesprek niet achterblijven.

4. Evenementenring winnaar ProefPark – Oprichter Sjors van Wezel

Afgelopen jaar werd de Haarlemse EvenementenRing en -Veer voor de vijfde keer uitgereikt, dé prijs voor het beste evenement van 2017. ProefPark won na driemaal genomineerd te zijn. Tevens werd de winnaar van de EvenementenVeer – de aanmoedigingsprijs voor een nieuw, veelbelovend evenement – bekendgemaakt: Waus! Hoog tijd om de twee EvenementenRing en -Veer winnaars aan de tand te voelen.

5. Wende Snijders op Haerlems Bodem

Daar zat ze dan: Wende. Tijdens Parksessies festival hadden wij de grote eer haar te spreken. Het werd een boeiend gesprek dat ging over je plek vinden in het leven zonder hokje te kiezen en het beeld dat je van jezelf wil neerzetten.

6. De Tamponkoning van Haarlem

Een man van 50 die tampons verkoopt….. Briljant of supercreepy? Wij van Haerlems Bodem houden wel van bijzondere Haarlemse initiatieven en besloten in maart langs te gaan bij Bas Moreu de eigenaar van Nooit Meer Zonder Tampons.

7. Haarlemse Kenaus: Jacqueline van de Sande

Natuurlijk kan een van de Haarlemse Kenaus niet ontbreken in deze lijst, we kozen voor: Jacqueline van de Sande. Jacqueline woont ‘pas’ 21 jaar met haar man en kinderen in Haarlem. Deze antropologe houdt zich bezig met de ontwikkeling van de Koepel. HB sprak haar in haar woning aan de Staten Bolwerk, dat een soort Villa Kakelbont is.

8. Jochem fotografeerde Haarlemse ‘hoops’ en wij vroegen hem waarom…

Standbeelden, vogels of straatlantaarns. Voor sommige fotografen zijn dit elementen in de stad waar ze warm van worden. Jochem houdt ervan om baskets op de foto te zetten. Al die stilleventjes komen samen in de serie Harlem Hoops. En daar wilden wij meer van weten…

9. Wij Zijn Haarlem – Joop van Straaten

Joop van Straaten

Wat ook niet kan ontbreken is Wij Zijn Haarlem. Onze fotograaf Hans Palmboom, die sinds 2017 samen met zijn mooie vriendin in Haarlem woont, interviewt maandelijks een Haarlemmer en maakt daar een mooie foto bij. Voor dit illustere rijtje kozen wij voor: Joop van Straaten.

10. Haarlemse Kenaus: Ann Demeester

Een andere Haarlemse Kenau in deze lijst is Ann Demeester. Ann werd geboren in 1975 in Brugge en sinds 2014 is zij directeur van het Frans Hals museum. Rede genoeg om haar de hemd van het lijf te vragen.

Meer HB? Check hier wie is verkozen tot Haerlems Heerschap van 2018.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here