Rembrandt, Van Gogh, Hals, Da Vinci, Picasso en Verspronck begonnen ooit ook als kinderen. Dus waarom niet het kroost in deze tijden in contact brengen met kunst. Dat is precies wat er gebeurde tijdens Meesters in wording. Op basisscholen werd een educatief programma aangeboden, waarbij gevestigde kunstenaars hun kennis overdroegen aan jonge kunstenaars in de dop. 

Meesters in wording

Meesters in wording

Tijdens Meesters in wording herleefde oude tijden van grootmeesters, leerlingen en schilderkunst. Kinderen in de klaslokalen keken tijdens de lessen hun ogen uit, leerden van de kunstenaars en namen zelf ook het penceel en schilderspalet te hand. Leuk om te zien was hoe kunsteducatie de mogelijkheid biedt om creativiteit en verbeeldingskracht te ontwikkelen. Net als in de Gouden Eeuw, met zijn meesters en gezellen. Dus goed kijken naar de leraar en dan zelf kunst met een grote K maken!

Meesters in wording

Meesters in wording
Kunsteducatie ontwikkelt creativiteit en verbeeldingskracht.

Echte tentoonstelling van de meesters in wording

Naar aanleiding van het werk dat de jeugdigen maakten werd een tentoonstelling samengesteld. In samenwerking met creatief ontwerpbureau Synergique zal een selectie van het werk van de leraar én zijn leerlingen te zien zijn in het Museum Haarlem. Om dat niet alleen de vrolijke prenten van de kinderen te zien is, maar ook ook werk van ‘echte’ kunstenaars, is het een volwaardig, inhoudelijke tentoonstelling. De tentoonstelling zal door niemand minder dan een echte Haarlemse meester Thé Tjong-Khing geopend worden. Dit verrassende feest staat gepland voor 31 oktober om 16:00 uur. De tentoonstelling Haarlemse Meesters in wording blijft tot 7 januari 2019 te zien in Museum Haarlem.

Meesters in wording

Deelnemende kunstenaars: Ap Esenbrink, Vera West, Grafisch Atelier Haarlem (olv Paul Marissing), Els Heemskerk, een Allergaartje en Hans Bossmann.

Deelnemende scholen: de Werkschuit, Vrije School Kennemerland, de Kring, Vrije School Rudolf Steiner en de Kleine Academie.

Museum HaarlemGroot Heiligland 47 | Haarlem
Meesters in WordingFoto’s: Fleur Jacobs

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here