Als je de komende tijd langs één van de Haarlemse basisscholen loopt kan het zomaar zijn dat je flinke basdreunen hoort of een sterke verflucht ruikt. Op De Piramide, De Wilgenhoek en De Globe draait Cultureel verschil namelijk het meet the streets project.

Meet the streets

Meet the Streets project

Bij dit project maken de leerlingen kennis met de straatcultuur tijdens workshops hiphopdans, rap, DJ en graffiti. Binnen het Meet the streets project gaan leerlingen van groep 7 aan de slag met de hedendaagse, nieuwe cultuurvormen, die hun oorsprong vinden op straat. Middels dit project laat Cultureel verschil de leerlingen zien dat je ook op eigen initiatief culturele activiteiten kunt ondernemen, zonder dat je lid bent van een vereniging of club. Zo gebruikt een DJ vooral zijn computer, een rapper hoeft niet weg uit zijn kamer en heeft een graffiti-artiest de wereld om zich heen als doek en oefent zijn schetsen eindeloos achter een bureau.

“Door middel van dit project willen we leerlingen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met cultuur.”

Workshop met de kidooosss

De leerlingen van groep 7 krijgen gedurende vier weken elke week een workshop in één van de disciplines. Elke workshop wordt verzorgd door een lokale docent of in samenwerking met een lokale organisatie. Na afloop van de workshops kunnen de leerlingen zich inschrijven voor een gratis verdiepende les van één van deze docenten. Tijdens deze les gaan leerlingen dieper in op de discipline en geeft een docent advies over hoe kinderen in hun eigen tijd aan de slag kunnen met de kunststroom. Deze naschoolse lessen vinden plaats bij de Toneelschuur en Hart. Door de workshops daar plaats te laten vinden, maken leerlingen kennis met hun culturele leefomgeving. Voor meer info over het project ga je naar www.cultureelverschil.nl

Meer Haerlems Bodem? Check dan dit artikel over Rood voor Altijd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here