Het Mendelcollege organiseert donderdag 11 april de vierde editie van de Mendelparade. In het Seinwezen aan de Kinderhuissingel tonen leerlingen hun beeldende kunst, gecombineerd met muzikale optredens. HB vond dit een leuk initiatief en sprak met Tim Kors.

MendelParade

Paraderen kun je leren

De Mendelparade is een jaarlijks terugkerende expositie met werk van examenleerlingen Kunst uit 5 havo en 6 vwo en van examenleerlingen Kunst en Design uit 4 mavo. Iemand die zich bezig houdt met de organisatie van dit evenement is Tim Kors: “Een aantal jaren geleden is het evenement bedacht door verschillende docenten binnen de kunstvakken van het Mendelcollege. Hiermee wilden zij leerlingen die veel bezig zijn met kunst een podium geven, ook buiten het Mendel zelf. Volgens de leraren zijn de verschillende kunstwerken van de leerlingen namelijk te mooi om alleen maar binnen de muren van het Mendel te houden. Naast beeldende kunst zullen er ook leerlingen uit verschillende jaren een muzikaal programma neerzetten tijdens de expositie.”

Niet alleen oma en opa, iedereen kan kijken

Voor de leerlingen is het een unieke kans om hun creaties te tonen. Het is leuk dat familieleden kunnen komen kijken naar wat hun kinderen hebben gemaakt. “Omdat het een openbaar evenement is,” vervolgt Tim “kunnen er ook mensen van buiten de school naar kijken. Dit maakt het voor de leerlingen natuurlijk wel spannend. Daarnaast is het vooral een gezellige kunstzinnige smeltkroes van verschillende kunstdisciplines, waarbij bezoekers maar ook de leerlingen met aandacht andermans werk kunnen bekijken.”

Goede doelenactie Mendelparade

Op de vraag wat het mooiste werk is, kan Tim – natuurlijk – geen antwoord geven: “Elk werk heeft een bepaalde schoonheid. Dit evenement is alles behalve een competitie. We geven de leerlingen de ruimte om hun eigen creatieve werken te presenteren. Extra leuk dit jaar is dat de catering in handen is van leerlingen die dit jaar vanuit het Mendel een bezoek zullen brengen aan India waar zij gaan helpen in een kindertehuis. Zij nemen daar deel aan het project Mahalir Vidyal Trust. De opbrengst van de catering komt direct ten goede aan het kindertehuis. Daarnaast zal tijdens de officiële opening kunstenaar en oud-leerling Vincent Uilenbroek vertellen over zijn eigen werk en wat het Mendel daarbij heeft betekend.”

Meer informatie vind je op seinwezen.nl of check voor nog meer Haerlems Bodem het fotoverslag van LAKSHMI in de Philharmonie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here