Bij de naam Michelle David & the gospel sessions denk je snel aan Amerikaanse dames die het evangelie middels levenslustig gezang ten gehore brengen. Dit beeld klopte redelijk afgelopen vrijdag in het Patronaat tijdens het optreden van Michelle David & the gospel sessions. Ware het niet dat er maar één vrouw – met drie Nederlandse muzikanten – op het podium stond en zij een energieke, funky soul sound de zaal in blies. De uit New York afkomstige zangeres, die inmiddels in Amsterdam woont, verscheen op hoge hakken en swingde vanaf het eerste nummer Soldier met haar prachtige stem. 

Michelle David

‘Dit is gewoon heel mooie muziek, die je echt raakt’

Michelle David & the gospel sessions
Links: Onno Smit, rechts Paul Willemsen.

Na aantal nummers was er een bijzonder moment. Het licht dimde, gitarist Paul Willemsen pingelde zacht. David vertelde over de totstandkoming van haar nieuwste cd Michelle David & the gospel sessions vol. 3, dat door verlies van enkele dierbaren – onder ander haar moeder – misschien het meest persoonlijk is geworden. Tijdens lezen in de bijbel, vertelde ze verder, vielen haar twee woorden op: Be still. En een stilte viel over de zaal, alleen de tonen van Willemsen dwarrelen rond, zelfs basgitarist Onno Smit had zijn ogen gesloten en wiegde mee. Daarna zong ze, bijna betoverd, het nummer Be Still. Willem, fan van het eerste uur, stond ademloos te kijken: ‘Dit is gewoon heel mooie muziek, die je echt raakt.’

Michelle DavidHaar hakken had ze inmiddels uitgedaan, nieuwe energie was gevonden. Ze zweepte de zaal nog een paar keer op en zelfs ik bemerkte dat ik niet stil kon blijven staan. Ze had veel interactie met het publiek, dit kwam ook terug na het optreden waarin ze plaats nam achter een tafel en alle tijd nam voor fans, handtekeningen en foto’s. Dit ging tot in de late uurtjes door, maar ik lag toen al lekker in mijn bedje. Ik ben namelijk geen echte fan wel, wel een nieuwe. Dus check vooral op Spotify of Apple Music Michelle David & the gospel sessions vol. 3 voor een zalige funky sound waar ook jij niet bij stil kan blijven staan. 

Fotografie: Peter van Heun

Meer willen lezen over muziek in Haarlem: check het fotoverslag van Ruben Hein.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here