Na een spetterende eerste editie is De Microclub op 21 september terug in de Haarlem voor een volle avond dansen 23+ op de beste funky- en opzwepende housemuziek. En weer op een bijzondere locatie namelijk de wachtkamer op het perron van station Haarlem.

Microclub Haarlem
Foto: www.ellenvanlent.nl

Microclub feest in Haarlem

De Microclub is opgericht om iedereen van 23+ een plek te bieden waar in het weekend al op tijd gedanst kan worden. Oprichter Melvin Bruhn legt uit waar het idee vandaan komt: “Ik kwam steeds vaker in de situatie waarbij ik met vrienden op vrijdagavond na een etentje door de stad liep en we elkaar aankeken met een blik van wat nu? In de meeste steden kan je rond 20:00 uur prima ergens gaan eten, de kroeg in duiken of naar een concert of film gaan, maar dansen zit er niet in. Dan is het toch wachten tot middernacht of later. Zeker eind twintigers, dertigers en veertigers hebben vaak geen zin meer om tot zo laat te wachten. Toen besefte ik me hoe geweldig het zou zijn als er een clubavond is die vroeg begint en een beetje bijtijds eindigt, zodat je ook nog wat aan de rest van je weekend hebt.”

Microclub haarlem
Laura Jacobs Fotografie

Microclubben

De naam Microclub komt van ‘microclubben’, oftewel dansen op de vroege avond, dat aan een opmars bezig was in steden als New York, Londen en Berlijn. Het was Melvin al snel duidelijk dat hij zelf iets met dit concept moest doen. Dus zette hij vorig jaar zijn persoonlijke idee van het concept op papier, bedacht een naam en benaderde club BASIS in Utrecht en voor hij het wist stonden ze om 20:00 uur te dansen bij de eerste editie van De Microclub. Inmiddels zijn er edities door het hele land. En op 21 september is er weer in Haarlem.

Wil je meer info en tickets kijk dan op hun website demicroclub.nl. Meer HB? Lees hier over de klim naar het licht.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here