Golf organiseert in de opmaat naar het GOLF-festival 20, 21 en 22 december 2019 De microGOLF-avond in Pletterij. De Microavond vindt plaats op 11 oktober. Met performances van Kacper Ziemianin, Stekkerdoos (Jessie Hoefnagel) en Hans van Koolwijk.

microGOLF GOLF-festival
Photo by Matt Collamer on Unsplash

Over GOLF

GOLF wordt georganiseerd door de Haarlemse culturele instellingen 37PKNieuwe Vide en Pletterij in samenwerking met het Haagse kunstenaarsinitiatief Quartair. GOLF heeft als doel in Haarlem ruimte te bieden voor uitdagende, experimentele audiovisuele kunst en onderzoekt via artistieke weg de relatie tussen beeldende kunst en muziek, tussen visuele en auditieve perceptie. Het GOLF-festival is een driedaags festival met performances, installatiekunst en lezingen rondom de interactie tussen beeld en geluid. 

Wie zullen erbij zijn?

Kunstenaar Kacper Ziemianin maakt interactieve audiovisuele installaties en bouwt zijn eigen muziekinstrumenten. Ziemianin is klassiek geschoold en volgde een opleiding aan Middlesex University (Londen) en Music Academy (Krakow), maar heeft ervaring in verschillende muzikale genres; van black metal tot elektronische muziek, noise en circuit bending. In 2004 ontving hij de Dolina Kreatywna prijs voor zijn muziekstuk ‘Trans-formation’. Stekkerdoos, a.k.a Jessie Hoefnagel onderzoekt de grenzen tussen muziek, fictie en realiteit door middel van live zang, samples, dromerige noise en drones gemixt met hand geïllustreerde films, powerpoint presentaties en diashows. De Haagse audiovisuele kunstenaar studeerde aan de Rietveld Academie in Amsterdam (VAV) en presenteerde onlangs haar nieuwste project ‘Kalender’ op Rewire festival. 

microGOLF GOLF-festival
Foto: Kacper Ziemianin, live performance met ‘LSe’. 

Multi-zintuiglijke waarneming speelt een grote rol

Geluidskunstenaar en componist Hans van Koolwijk is gefascineerd door de fysische principes van geluid en klank. Hij ziet geluid als materie en experimenteert binnen zijn praktijk door geluidssculpturen te bouwen en nieuwe muziekinstrumenten te creëren waarbij de multi-zintuiglijke waarneming een grote rol speelt. In 2010 was er een grote overzichtstentoonstelling van Van Koolwijks werk te zien in Muziekgebouw aan ‘t IJ.

Wat zijn de kosten?

Tickets kosten € 10,-, € 9,- voor vrienden, € 7,50 voor HaarlemPas houders en publiek van jonger dan 25 jaar. Toegang is helemaal gratis voor We Are Public leden

Meer HB? Lees hier over de Santarun van 2019.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here