Mid90s film HB-review

0
168

Mid90s, het regiedebuut van acteur Jonah Hill, draait in de Toneelschuur. Haerlems Bodem stond te springen om deze film te gaan zien en te reviewen voor jullie, maar natuurlijk zonder spoilers te geven.

Als wij terugdenken aan de jaren 90 dan worden we blij, verschillende trends zijn ontstaan en een lifestyle geworden, denk aan hakken op airmaxies in trainingspak en natuurlijk skateboarden. De 90’s waren goede jaren om in op te groeien. Als we met leeftijdgenoten spreken, it brings back good memories. En dat de 90’s nu ‘hip’ zijn, is natuurlijk geweldig.

Photo by Emma Simpson on Unsplash

Brok in de keel

We zitten in de filmzaal van de Toneelschuur en we zijn er klaar voor Mid90s. Als de film begint, valt onze mond direct open. Ook de vrouw naast ons kan haar reactie niet onderdrukken en kreten als: “O, nee” en “Wat erg!” komen instinctief uit haar mond.
Je wordt direct in het leven van de hoofdrolspeler getrokken, die overigens goed gecast is. Wij (lees: vrouwelijke redactieleden) waren direct onder de indruk van de schattigheid van de hoofdrolspeler Sunny Suljic. Hij is zo klein en die bos met haar en dat petje achterstevoren, hou op hoor.

Skatenboarden als leidraad

Je volgt vijf jongens die ieder hun eigen ‘problemen’ hebben, maar samen komen door het skateboarden. Je ziet hoe skaten leeft in de gemeenschap waar zij wonen en hoe vriendschappen ontstaan en zich kunnen ontwikkelen. Wij moesten een traantje laten en de film even laten bezinken. Het heeft een positieve indruk achtergelaten, dat absoluut, maar het heeft ons ook aan het denken gezet.

Meer Toneelschuur bij HB? Lees dan over de voorstelling ‘Bye Bye Baby’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here