Afgelopen vrijdagavond trad Miss Montreal op in Caprera. Een concert met een persoonlijk ‘noot’ en veel contact met het publiek dat les kreeg in ‘zo lelijk mogelijke zingen’. Maar voor de afwisseling ook covers van The Beatles en Charlie Lownoise & Mental Theo, eindigend met een podium vol met fans. En dat alles met een snothoofd van Sanne Hans zelf. Haerlems Bodem was bij deze diverse en bijzondere avond en deed (foto)verslag. 

Miss Montreal in Caprera

Persoonlijke ‘noot’

Wat ons direct opvalt, geen enkel liedje wordt zomaar gezongen maar stuk voor stuk begeleid door een verhaal. En zoals we Miss Montreal ofwel Sanne Hans van ‘The Voice of Holland’ wel kennen, doet ze dit afwisselend met humor, emotie en oprechtheid. Bij ‘Reminders’ waarschuwt ze vooraf dat ze nog nooit zo lelijk heeft gezongen als de laatste keer dat ze het zong. Het nummer raakt haar steeds zo persoonlijk dat de kans op huilen erg groot is. Ze vertelt oprecht dat ze vroeger dacht dat ‘I Like It Better When It Hurts’ haar motto was. Maar inmiddels heeft ze geleerd hoe ze wel kan genieten.

Miss Montreal in Caprera

Onophoudelijk contact

Miss Montreal is voortdurend in contact met het publiek. Alsof je met haar in je huiskamer staat, en een gesprek met haar voert. Afgewisseld door nummers die ze voor je zingt. Regelmatig wordt iemand aangemoedigd om vooral door te blijven dansen of ‘zo lelijk’ te blijven te zingen. Sterker nog het publiek krijgt een lesje zo lelijk mogelijk zingen. “Zing het alsof je 10 kratten bier tilt. Hoe lelijker je ‘ohohoho’ zingt hoe mooier het wordt” moedigt Miss Montreal het publiek aan.

Miss Montreal in Caprera

Miss Montreal in Caprera

Ze is toegankelijk, met gemak nodigt ze het publiek uit om bij haar op het podium te komen dansen. En ondanks de fans die ter plekke een selfie willen maken, raakt Miss Montreal niet van de wijs.

Miss Montreal in Caprera

Miss Montreal in Caprera

Charlie Lownoise, Mental Theo & Miss Montreal

Bij binnenkomst maakten we een inschatting van het publiek. Veel mensen uit de jaren ’70 was ons idee. Hier en daar hun kinderen meegenomen. En het blijkt te kloppen als Miss Montreal het publiek uitnodigt te roepen wie uit de jaren ’90, ’80 of ’70 komt. Ze trakteert het publiek op ‘Norwegian Girl’ van The Beatles. Waarna Miss Montreal vertelt dat ze zelf enorm fan van de Happy Hardcore muziek van Charlie Lownoise & Mental Theo uit de jaren ’90. Dus een eigen versie van ‘Wonderful Days’ kan niet ontbreken. En dat alles anderhalf uur met een snothoofd.

Miss Montreal in Caprera

Foto’s: Peter van Heun 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here