Op vrijdag 12 september is de tentoonstelling Mmm, MOHR MOHR MOHR geopend bij de Nieuwe Vide in Haarlem. Deze speciale tentoonstelling is een estafette van beeldende en presenteert werken van geselecteerde alumni van het Frank Mohr Institute, Masteropleiding in Groningen. De deelnemende instellingen zijn: Nieuwe Vide, De Vishal, Horizonverticaal en 37PK. Nieuwe Vide opent de eerste expositie, onder de titel FRENZY. 

Het idee van een ‘kunst-estafette’ is een initiatief van Rob Bouwman, Haarlemse kunstenaar en alumnus van Frank Mohr Institute. Het publiek wordt uitgenodigd om de estafette te volgen en om commentaar te leveren; hoe beleven zij de kunstwerken en de ruimte? Deze estafette eindigt in Groningen bij het Frank Mohr Institute met het symposium ‘Unconferencing’.

Haerlems-Bodem-x-De-Nieuwe-Vide-x-Mohr-4

Hier een overzicht van de data en locaties van de kunstwerken:

Nieuwe Vide – FRENZY – 12 september t/m 26 oktober
Frenzy, een Engelstalig woord dat zich moeilijk laat vertalen naar het Nederlands. Het kan duiden op een delirium, een waanzinnige geestestoestand, maar is ook te verstaan als een volhardendheid die kan doorschieten naar neurose. Het resultaat is een doordringende, zelfs manische tentoonstelling.

Met werk van Siebe de Boer (NL)- MadTech;  Sibylle Eimermacher (DLD) – Painting;  Thera Hillenaar (NL) – Scenography;  Maria Jager (NL) – Painting; Annegret Kellner (DLD) – Painting.

De Vishal – AS ART AS CAN BE – 27 september t/m 26 oktober
Deze tentoonstelling in De Vishal legt de nadruk op de verschillende relaties tussen de beschouwer en het kunstwerk en daarmee ook indirect op de relatie tussen beschouwer en kunstenaar. Hoe nemen wij kunstwerken waar en waar maken zij ons bewust van? 

Met werk van:  Miná Minov (BGR) – Painting;  Rune Peitersen (DK) –Painting ;  Daniël Valentim (BRA), ;  Marcel de Vries (NL), Hsien-Yu Cheng (TWN) – Interactive Media and Environments

Haerlems-Bodem-x-De-Nieuwe-Vide-x-Mohr-3

Horinzonverticaal – In light of the building – 19 oktober t/m 30 november
Horizonverticaal richt haar blik op de hybride kwaliteiten van alumni van de afdeling Painting van het Frank Mohr Institute, die juist niet meer (uitsluitend) als schilder werken. Overeenkomstig bij deze kunstenaars is bovendien dat de materiële kwaliteiten van licht (en schaduw) een belangrijke rol spelen in hun werk. Ze reageren met hun werk op het monumentale pand van Horizonverticaal. 

Met werk van: Mariëlle Buitendijk (NL)- Painting; Jeroen Glas (NL)-Painting;  Berndnaut Smilde (NL) – Painting 

37PK – Strange Rituals – 31 oktober t/m 7 december
37PK brengt drie kunstenaars bijeen die steeds een afstudeerrichting van het Frank Mohr Institute representeren. Gezamenlijk bouwen zij in Strange Rituals een installatie van in elkaar grijpende werken die zich baseert op het verleden van de tentoonstellingsruimte, als roemruchte jazzclub waar tot in de jaren 80 internationaal vermaarde legenden het podium betraden.
Met werk van: Ron Amir (ISL)-Painting; Noel Maria Douron (ARG)-Scenography; Steven Jouwersma (NL) – Interactive Media Design

Haerlems Bodem daagt alle lezers, volgers, vrienden, kennissen, aanhang, haters en liefhebbers uit om deze ‘kunst-estafette’ te volgen. Ontdek de juweeltjes uit eigen stad, door verschillende vormen van kunst te bekijken in verschillende ruimtes en panden. Haerlems Bodem gaat zeker langs om al het moois (relatief!) te bekijken. Doe je mee?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here