Voor sommige mensen is het een probleem, wat moet ik mijn moeder geven? Heb jij al een idee voor Moederdag 2013? Douchegelletje kopen, uit eten, thuis koken, of heb je nog geen idee? In dit artikel geeft Haerlems Bodem je inspiratie voor een leuke Moederdag. Waarom? Want wij houden van onze moeders en ook die van jullie!

We beginnen dag na het middaguur, rond een uurtje of 13:00. Moederdag 2013 valt tenslotte op een zondag en we willen wel fris en fruitig voor de dag komen. Laten we beginnen met een lekkere lunch! Even bijkletsen met moeders, er vanuit gaande dat jullie niet meer thuis wonen. Dit doen we in de Paarlaarsteeg bij lunchroom De Overkant. Hier zijn verschillende gerechten waarvan iedere moeder blij wordt en daar word jij weer blij van. Wij raden voor de mannen aan een Beavis & Butthead en voor de moeders de Perry & Peggy.

de overkant

Cultuur
Na het deppen van de mondhoeken lopen we de steeg uit, de Grote Houtstraat in. Willen jij of je moeder shoppen, dan kan dat, maar Haerlems Bodem gaat op de culturele tour. Dit jaar is het Frans Hals Jaar, daarom gaan we naar het Frans Hals Museum om te kijken naar de tentoonstelling:  ‘Frans Hals: Oog in oog met Rembrandt, Rubens en Titiaan’.

Hier zijn belangrijke werken van Frans Hals te zien, naast die van beroemde voorgangers zoals Titiaan en Tintoretto. Deze werken komen uit ’s werelds beste musea waaronder The National Gallery in Londen, het Prado in Madrid, het Louvre in Parijs en uit particuliere collecties. Aansluitend op dit indrukwekkende culturele festijn is er een concert in de Philharmonie. Hier staat muziek van componisten uit Antwerpen, de geboortestad van Frans Hals, op het programma. Mike Fentross en La Sfera Armoniosa spelen ook composities van Haarlemse componisten, zoals Cornelis Thymenszoon Padbrué en Joan Albert Ban.

Wijn
Na het museum en de klassieke muziek is tijd voor een wijntje. Het is tenslotte Moederdag, dus wijn hoort erbij. Maar we gaan niet eenvoudig ergens een terrasje pakken, wij gaan wijnproeven bij Viqh. In deze wijnbar, te vinden op de hoek van de Grote Markt en de Koningsstraat, sta je onder leiding van een ervaren sommelier. Hier kan je het verschil proeven van oude en nieuwe wereld wijnen. Maar niet uitspugen, want dat zou zonden zijn.

Diner
Waarschijnlijk beginnen jij en je moeder honger te krijgen, dus is het tijd voor de avondmaaltijd. Wij raden je aan om naar Loetje te gaan in Overveen. Slechts 5 km richting de kust, vind je in Overveen dit geweldige restaurant. Met een sterk menu waarvan de meeste gaan watertanden is Loetje een goed restaurant met een consequente kwaliteit. Je wil je moeder tenslotte geen stukje rubber voorschotelen.

loetje2

Lachen
Na het eten is Haerlems Bodem nog niet klaar! Wij reizen met onze moeders terug naar de stad en gaan naar de Toneelschuur. Van een ‘klassieke middag’ eindigen we de dag met een brede glimlach in de Toneelschuur. Hier geven de ‘Nachtgasten’ een hilarisch optreden. Eén van de Nachtgasten schrijft een algemeen verhaal en per gastacteur een persoonlijk verhaal met doelen en geheimen. De acteurs horen hun verhalen pas als het publiek erbij is. Ook krijgen ze een telefoon waarop de Nachtgasten kunnen smsen om zo het verhaal bij te sturen. Deze smsjes worden het publiek niet onthouden, het publiek weet dus veel meer dan de acteurs.

Een leuke afsluiter van een leuke dag. Je hoeft je natuurlijk niet aan deze planning te houden. Je kan elke activiteit vervangen door iets waar jij en je moeder elkaar in kunnen vinden. Haerlems Bodem wilde slechts een overzicht bieden waarmee je menig moeder een geweldige dag bezorgt. Mocht je één van de activiteiten samen met je moeder gaan doen, laat ons hieronder weten hoe het was!

Nog een keer de programmering:

1) 13:00 lunchen bij De Overkant
2) 14:00 Frans Hals Museum, aansluitend
3) 15:15 Concert in de Philharmonie
3) 16:30 wijnproeven bij Viqh
4) 18:00 eten bij Loetje
5) 20:00 nachtgasten in de Toneelschuur
6) 22:00 tijd om naar huis te gaan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here