Rapper Nick Hoogzaad heeft een nieuw album uitgebracht met de titel Mooi Weer. Tevens is er op dezelfde dag een dichtbundel verschenen dat Liefde en Lijden heet. Het album en de bundel zijn de eerste wapenfeiten die Nick Hoogzaad onder zijn eigen naam uitbrengt, nadat hij bekend werd als Sluwe Voszz.

Op de albumhoes en de cover van de dichtbundel staat Nick Hoogzaad met een masker in zijn hand. Dat Sluwe Voszz-masker gaat letterlijk en figuurlijk af door onder zijn eigen naam verder te gaan. De teksten op Mooi Weer zijn dan ook persoonlijk, introspectief en diep. Dit komt terug in de titeltrack, die niets met de zon, maar alles met het spelen van mooi weer te maken.

Mooi Weer

Het album Mooi Weer is gemaakt in samenwerking met de Haarlemse producers Wouter ‘Centiment’ Klos en Max ‘Mighty Mexoi’ Remkes die op de Sluwe Voszz albums Gevangen Emotie (2008) en Spiegelbeeld (2013) ook al beats leverden. Ook zangeres LAKSHMI is van de partij, zij verzorgt vocalen op twee van de tien tracks van het album.

Ook dichtbundel Liefde en Lijden is persoonlijk. In de gedichten vangt Nick Hoogzaad zijn emotie. Soms een lach, soms een traan, maar altijd in het hart. De meeste gedichten zijn geschreven als rapteksten waardoor je als lezer een ritme kunt herkennen. Een aantal gedichten is eerder verschenen op één van de rapalbums van Nick Hoogzaad en een aantal gedichten is nieuw.

Het album Mooi Weer is vanaf 29 maart te streamen via de bekende muziek streamingdiensten van Spotify tot Apple Music en van Deezer tot Tidal. Daarnaast zijn zowel het album als de dichtbundel te koop bij optredens, in Haarlemse platenwinkels North End & Sounds Haarlem Likes Vinyl of via de bandcamp-site van de rapper. Check voor mee info nickhoogzaad.nl.
En voor nog meer HB kun je hier de nieuwste column van stadsdominee Tom de Haan lezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here