Het is de komende tijd stiller op de weg, Serious Request heeft weer een flink bedrag opgehaald, kerstkraampjes worden opgezet en de radiozenders draaien de kerstliedjes plat. Tel daarbij op dat skigebieden massaal worden overspoeld door wintersportliefhebbers en vuurwerkpakketen over de toonbank vliegen. Het einde van het jaar nadert en de traditionele lijstjes kunnen weer gemaakt worden. Bij Haerlems Bodem zijn er in 2017 vele mooie, indrukwekkende en sfeervolle verslagen voorbij gekomen die veel mensen in Haarlem hebben bereikt. Bij het maken van de diverse lijstjes kan er weer flink worden gediscussieerd, want wat de één een goed verslag vindt, vindt de ander minder en andersom.

Wij blikken terug op het jaar middels de bekende ‘lijstjes’ en daar zullen dus ook ongetwijfeld vraagtekens worden geplaatst. Maar dat mag, wat iedereen mag natuurlijk zijn of haar mening hebben. Het afgelopen jaar hebben we als redactie vele mooie en indrukwekkende interviews mogen afnemen van diverse Haarlemmers of mensen die een invloed hebben of hadden op de stad. Het is lastig om een bepaalde criteria toe te passen om tot een ‘lijstje’ te komen, maar uiteindelijk is er een top-5 uitgekomen.

1. Platenzaak North End 50 jaar, maar nog lang niet oud

Het interview dat op Haerlems Bodem het best bekeken werd was een interview van de hand van Félice Hofhuizen. Op 1 april stapte zij het North End binnen en sprak zij met eigenaar Onno Blomsteel. De aanleiding van het interview was dat North End drie weken daarna vijftig jaar bestond. Félice maakte er, naast het interview met Onno, een zeer indrukwekkend sfeerverslag van waardoor je als lezer werd meegenomen en goede indruk kreeg wat er die dag allemaal speelde.

2. Garrone is er klaar voor!

Het interview dat ook goed scoorde werd door Heleen Folgering op 10 maart gehouden met de twee zonen van Beate Garrone over de gelijknamige ijssalon. Niet alleen deed het interview het goed op de website, het artikel werd via de sociale media maar liefst 21x gedeeld en kreeg 140 likes. Heleen interviewde de twee zoons over de (te vroege) overname van de zaak van hun vader. Ook komt het indrukwekkende verhaal naar voren over de gezondheid van hun moeder. Al met al een indrukwekkend en mooi interview.

Twee jongens eten ijs in Garonne

3. In gesprek met… burgemeester Jos Wienen

Halverwege het jaar sprak Nadieh Bindels met de nieuwe burgemeester van Haarlem, Jos Wienen. Een half jaar daarvoor werd hij geïnstalleerd als burgemeester en er werd door middel van dit interview een goed inkijkje gegeven hoe het leven van een burgmeester er daadwerkelijk uitziet. Hij vertelde onder andere wat hij moest doen toen Mark Rutte naar de stad kwam en wat het ‘protocol’ is als er hoog bezoek komt.

Burgemeester Jos Wienen

4. Geknipt voor Haarlem: Mad Daddy’s… Not just another barbershop!

Wie een goede plek zocht om op een alternatieve manier te worden geknipt kon 26 juni lezen waar dit het beste kan. Rob Nissink en Clemens Jansen openden hun eigen barbiershop in de Irrational Library-winkel. Het interview maakt(e) deel uit van een reeks die Haerlems Bodem uitbracht over barbiers in de stad. Middels een fotoreportage en een indringend interview liet René van Stekelenborg zien dat je niet altijd naar de standaard kappers hoeft te gaan, maar dat er genoeg kappers zijn die hun eigen draai geven aan het kappersvak.

5. Koffie, kroelen en kattenbrokjes

Tot slot kan in het ‘lijstje’ een artikel voor dierenliefhebbers natuurlijk niet ontbreken. Veel mensen zijn namelijk verknocht aan hun huisdier of bekijken de bekende ‘katten- of hondenfilmpjes’ op Youtube. Heleen Folgering is zo’n dierenliefhebster en sprak met Maureen van der Meij en Stefan van den Berg over de start van een mogelijk kattencafé in Haarlem. Er werd namelijk door dit echtpaar een heuse crowdfundingactie opgezet en niet veel later werd het eerst kattencafé in Haarlem gerealiseerd. Het artikel van Heleen laat middels een dringende fotoreportage de harten van elke katten- of dierenliefhebber doen smelten en mag daarom ook niet ontbreken in het ‘lijstje’.

Maureen en Stefan kroelen met Snowy, een van hun katten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here