Mos Def, ook wel bekend als Yasiin Bey, viert dit najaar het 15-jarig jubileum van zijn legendarische debuutalbum ‘Black On Both Sides’ en doet daarmee in Haarlem een exclusieve Nederlandse show! Een dikke shout out naar Harde Pappies voor het regelen van dit optreden.

Black On Both Sides
Het album kwam op 12 oktober 1999 uit en was Mos Def’s eerste solo plaat. Daarvoor werkte hij al succesvol samen met Talib Kweli (Black Star), wat de verwachting voor zijn eerste echte eigen werk hoog maakte. Deze verwachting werd meer dan waard gemaakt en met de nadruk op live instrumentatie en sociaal bewuste teksten is het album één van de beste albums uit de ‘golden era’ van Hip Hop geworden.

Joey Kickass
De avond wordt geopend door Joe Kickass. Joey is één van de weinige Nederlandse rappers die Engelstalige tracks succesvol aan de man weet te brengen. Voortbordurend op de successen die hij al eerder boekte met zijn releases via het Duitse label Project: Mooncircle, heeft hij in maart zijn nieuwe album ‘The Average Joe’ uitgebracht. Joe is een rapper van de oude stempel die oldschool Hip Hop met scherpe teksten en jazzy vibes brengt. Joey komt niet louter met Old School styles, op de nieuwe track ‘Cruisin‘ komt hij ook op duistere beats keihard uit de hoek.

Koop je ticket hier en als je nog niet bekend bent met Black On Both Sides, check dan hieronder het hele album. Echte Hip Hop liefhebbers doen er verstandig aan deze plaat op te nemen in hun collectie. Maar dat hoef je tegen echte Hip Hop heads niet te zeggen… We zien je daar!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here