In het weekend van 6 en 7 oktober is het Mugfest. Het gratis duurzaamheidsfestival dat in het teken staat van ‘duurzaam doen’. Ontdek wat je zelf kunt doen om bij te dragen aan een duurzaam Haarlem. Mugfest 2018 vindt plaatst op twee prachtige locaties: de Haarlemmer Kweektuin en de Grote Markt, waar optredens zijn van o.a. Alain Clark en Yorick van Norden!

Cora-Yfke Sikkerma, Wethouder duurzaamheid sprak over Mugfest: “We maken van Haarlem een duurzame en toekomstbestendige stad, zodat ook de generaties na ons fijn kunnen wonen, werken en leven. Tijdens Mugfest ontdekken Haarlemmers dat ze heel veel zelf kunnen doen. Bijvoorbeeld het duurzamer maken van je woning, je kleding een tweede leven geven en het bewust omgaan met voedsel.”

Duurzaam doen in de Haarlemmer Kweektuin: Swapfest, theater en workshops

Op zaterdag 6 oktober is de Haarlemmer Kweektuin omgetoverd tot een festivalterrein met activiteiten voor iedereen. Er zijn kinderactiviteiten en workshops over voeding. Er is ook theater van o.a. verhalenverteller Wijnand Stomp, muziek van The Busquito’s en de Haarlemse Viooldiva’s. Je kunt van alles leren over duurzaam verbouwen en er is Swapfest: een kledingruilbeurs. Geen zin om je kleding te ruilen, bezoek dan de Biomarkt van Wij Telen Groente.

De Grote Markt: en muziek van Alain Clark en Yorick van Norden

Een dag later is op de Grote Markt voor het elfde jaar de duurzaamheidsmarkt, met
groene producten en initiatieven op het gebied van duurzaam leven. Gedurende de hele dag is er volop muziek, eten en entertainment. Zo treden singer/songwriters Yorick van Norden en Alain Clark op en reikt Groen Links het Groene Lintje uit aan een duurzaam initiatief.

Lezingen en documentaire in grand café Brinkmann

Op de eerste verdieping van grand café Brinkmann aan de Grote Markt zijn lezingen. Brigitte Kool-van Stokkum interviewt jonge ondernemers Tatjana van Run. Charlotte de Hoogd, blogster Sara Reijnders en schrijfster Anabelle Meijer inspireren om duurzaam te leven en betrokken bewoner van het Garenkokerskwartier Andries Tieleman vertelt over zijn training van Al Gore. Het Haarlemse bedrijf Dopper presenteert om 16.00 uur de
documentaire In search of the Changemaker van Sander van Weert.

Kijk voor meer informatie over het festival en het hele programma op
www.haarlem.nl/mugfest.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here