zondag 6 oktober is het Mugfest 2019 op de Grote Markt. Het gratis duurzaamheidsfestival van de Groene Mug staat in het teken van ‘duurzaam doen’. Laat je verrassen door muziek, theater, film, workshops en de duurzaamheidsmarkt. Iedereen is welkom. Ontdek wat jij kunt bijdragen aan een duurzaam, groen en toekomstbestendig Haarlem! 

Mugfest 2019

Mugfest 2019 – duurzame kledingkast

De Grote Markt en omgeving is tijdens Mugfest omgetoverd tot een festivalterrein. Laat je inspireren over hoe we in de toekomst ook nog fijn kunnen wonen, werken en leven in Haarlem. Op Mugfest 2019 ondervind je hoe je thuis en in je omgeving je steentje kunt bijdragen. 

Mugfest 2019
Mugfest 2019

Speciale aandacht op Mugfest is er voor duurzaam textiel. Haarlem doet voor het eerst mee aan de Dutch Sustainable Fashion Week. De gemeente Haarlem organiseert samen met DSFW verschillende activiteiten tussen 4 en 13 oktober, zoals een Groene Textielroute langs 30 winkels die duurzame kleding verkopen. Tijdens Mugfest kun je naar ‘The positive chain of change’, een documentaire over de kledingindustrie. De maakster Chanel Chapman leidt een discussiepanel waar onder andere Lonneke Verbunt, oprichter BrandMission, en Maaike Groen, oprichter MissGreen, plaatsnemen. In grand café Brinkmann vindt de Mugfest Kledingruil plaats. 

Haarlem wordt steeds gasvrijer

Bij de Pop-up Woningcheck kunnen Haarlemmers terecht bij het Duurzaamheidsloket, het Duurzaam Bouwloket en energiecoaches om zich te laten adviseren over duurzame maatregelen en de financiering ervan. Haarlemmers die soms zelfs al van het gas af zijn wisselen hun ervaringen uit. 

Mugfest 2019

Kinderactiviteiten op Mugfest

Voor kinderen is er op Mugfest van alles te doen. Er is een speurtocht over de duurzaamheidsmarkt. De medewerkers van Natuur en Milieu Educatie (NME) geven workshops over (vergeten) voedsel en natuur. Ouders en kinderen kunnen In de Hoofdwacht zijn twee theatervoorstellingen: Glittergroente van Marijke Kots en Aaf en Baaf gaan duurzaam trouwen van Nieuwe Gracht Producties. 

Mugfest 2019

Muziek

Er is muziek van zangeres Nyjolene Grey, Popkoor Zingsation, dat regelmatig of festivals staat, en The Last Wave, Haarlems nieuwste trots met een frisse en melodieuze stijl. De dag wordt swingend
afgesloten door Mashup, die met hits van onder andere ABBA voor veel herkenning zal zorgen.

Op www.haarlem.nl/mugfest is het programma, de tijden en de locatie van de verschillende activiteiten te vinden. Meer Haerlems Bodem? Lees hier de tofste artikels van september.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here