Vrijdag 18 oktober 2019 werd in Kunstmuseum Den Haag de winnaar van de Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs 2019 bekendgemaakt door Adriana Esmeijer, directeur van het Prins Bernhard Cultuurfonds. De archeologietentoonstelling ‘Iran, Bakermat van de beschaving’
van Museum Drenthe in Assen is met een ruime meerderheid van stemmen de winnaar geworden.
De Haarlemse tentoonstellingontwerpers van Perspekt Studio’s zijn verantwoordelijk voor de expositie.

Museum Drenthe

Museum Drenthe x Perspekt Studio’s

Perspekt Studio’s uit de Waarderpolder heeft eerder met het Drents Museum in New York de Youniversal Award gewonnen. “Zeg maar gerust de Museum Oscar”, aldus een opgetogen Marielle Beek van Perspekt Studio’s. Het is in Nederland voor het eerst dat een tentoonstelling twee keer in de prijzen valt. Harry Tupan, directeur Drents Museum in Assen: “We hebben samengewerkt met fantastische tentoonstellingsontwerpers, Perspekt Studio’s uit Haarlem. Die hebben de essentie, namelijk dat Iran de bakermat is van de beschaving, heel goed ruimtelijk vertaald.”

Museum Drenthe
De essentie dat Iran de bakermat is van de beschaving goed en ruimtelijk vertaald.

“Bijzonder eervol en prachtig dat het Drents Museum als winnaar uit de bus is gekomen. Vooral omdat het een publieksprijs is, waarbij het Nederlandse publiek haar waardering uitspreekt, want als museum doe je het voor de mensen.” Wat mensen vooral waarderen is de kwalitatief hoogstaande totaalervaring. De tentoonstelling was zowel sprookjesachtig als leerzaam en verruimde de blik, in die zin dat mensen vanuit het nieuws in kranten en televisiejournaals een ander beeld hebben gekregen van Iran. Het is goed om weer eens onder de aandacht te brengen, vinden mensen, dat ver voordat het westen zich ontwikkelde in het oosten sprake was van een hoogstaande beschaving met veel kennis en kunde. Bekijk hier de website van museum Drenthe.

Meer HB? Check dan het artikel over HB 3.0.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here