Gisteren startte het Houtfestival haar 33ste jaargang met de viering van de internationale Music Freedom Day. Een dag voor de artistieke vrijheid in onze wereld. De Haarlemse kunstenares Roni Klinkhamer kondigde direct het volgende event aan: een kunstveiling ten bate van het Houtfestival.  

Music Freedom Day

Zaterdag 3 maart vierden mensen in meer dan vijftien landen Music Freedom Day. Het Houtfestival verzorgde de Nederlandse editie, omdat de artistieke vrijheid die in Nederland zo gewoon is, niet voor alle internationale artiesten van het Houtfestival geldt. Optredens van The Irrational Library, Afework Nigussie, DJ’s Crusty Locks en Francesco vormden het muziekprogramma. De documentaire die tijdens een theeceremonie op de avond vertoond zou worden kon geen doorgang vinden, omdat de hoofdpersoon van de aangrijpende documentaire over een Pakistaanse mensenrechtenactivist op dit moment niet in de publiciteit mag komen. Dit maakte pijnlijk duidelijk waarom aandacht voor artistieke vrijheid nodig is. 

Music Freedom Day
Afework Nigussie by Archie Back

Kunstexpositie en veiling ten bate van het Houtfestival

Tijdens deze succesvolle viering van Music Freedom Day kondigde kunstenares Roni Klinkhamer alweer het volgende Houtfestival evenement aan. Geïnspireerd door de culturele ontdekkingsreis van het Houtfestival hebben niet minder dan 18 lokale kunstenaars hun werk ter beschikking gesteld voor een veiling, waarvan de opbrengst ten goede komt aan het Houtfestival. Veilingmeester Hans Vos (Haarlemse kunstenaar, muzikant en levensgenieter) zal maar liefst 27 kunstwerken onder de hamer nemen van onder meer Jan Heijer, Piet Zwaanswijk, Jessica Assmann, Roni Klinkhamer, David Vijsma en Ap Esenbrink.Ook verschillende verrassende amateurs doen mee. Je kunt de werken al bezichtigen tijdens de expositie, de opening daarvan is al op zaterdag 10 maart.

Music Freedom Day
Houtfestival kunstveiling

Houtfestival

Het Houtfestival is afgelopen zaterdag dus officieel van start gegaan. Dit jaar is het alweer de 33ste editie van dit terugkerende toffe festijn. De opening van de expositie is op zaterdag 10 maart om 17:00 uur. De veiling is op 7 april om 19:00 uur. Het Houtfestival zelf vindt plaats op zaterdag 16 en zondag 17 juni.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here