Aan het einde van het seizoen is het in Caprera tijd voor iets anders: music & lights. Sinds vorig jaar wordt muziek gecombineerd met licht in de sprookjesachtige omgeving van de Kennemerduinen. Het concept is even eenvoudig als mooi. Drie avonden telkens twee optredens, op twee verschillende podia met tussendoor een wandeling langs prachtige lichtkunstwerken.

Licht en muziek

Tijdens het locatiefestival Music & Lights geven twee artiesten ieder een uur lang een akoestisch optreden. Het eerste concert vindt plaats in het bekende openluchttheater van Caprera. Vervolgens wordt het publiek in twee groepen over een bospad geleid langs bijzondere lichtkunstwerken en videoprojecties. Midden in het bos ligt het ‘bospodium’. Hier wordt midden in de natuur het tweede concert gegeven. En dat alles in combinatie met lekkere hapjes en dranken van Cantina Mobile. Vrijdagavond traden Janne Schra en Typhoon op. Zaterdag volgen Alain Clark en Roxeanne Hazes. En de afsluiting is zondag aan Maan en Nielson

janne schra

Janne Schra

Ze is vooral bekend geworden als zangeres van Room Eleven. En nu treedt Janne Schra onder haar eigen naam op. Het publiek moet na de hapjes en drankjes even worden opgewarmd. Met vooral droge humor krijgt Janne het publiek aan het zingen. De stembanden zijn los gemaakt! 

janne schra

Lichtkunstwerken

lichtkunstwerk

Het opgewarmde publiek mag de benen strekken. De uitnodiging volgt voor een wandeling langs de lichtkunstwerken van beeldend kunstenaar Wouter Brave.

music & lights

Wouter is lichtkunstenaar en lichtarchitect. Hij is bekend van het Amsterdam Light Festival en het Glow Lichtfestival in Eindhoven. De lichtkunstwerken worden gecombineerd met prachtige performances van dames op schommels en luchtacrobatiek. 

lichtkunstwerk

Akoestische Veranda Sessie Typhoon

Onder de indruk van de visuele lichtcreaties, komen we aan het eind van het slingerende bospad uit bij een open veld. Hier is speciaal voor Music & Lights het bospodium gecreëerd. Typhoon wacht het publiek op voor een akoestische verandasessie met leden van zijn Titanenband. Wat volgt is een energieke show met bekende nummers van Typhoons album Lobi da Basi in een nieuw jasje.

typhoon

Zoals vaker in de openlucht van Caprera was de dreiging van een regenbui aanwezig. Maar pas na de laatste noten van Typhoon breekt de lucht en begint het te regenen. Een goed getimed einde van een fijne nazomeravond.

typhoon
typhoon titanenband

Krijg je geen genoeg van Haerlems Bodem? Check dan hier het verslag van Ronnie Flex in Caprera.

Foto’s Peter van Heun.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here