Voorlezen maakt van kleine kinderen grote lezers. Van Wij Gaan Op Berenjacht! tot Pluk van de Petteflet, iedereen heeft wel een favoriet boekje van zijn vroegere jaren. Van 24 januari tot en met 3 februari vinden weer De Nationale Voorleesdagen plaats. Om deze dit jaar te vieren heeft H. de Vries Boeken een programma samengesteld. 

De Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen worden gehouden om het voorlezen, aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te stimuleren. Met honderden Voorleesontbijten op kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, bibliotheken en scholen in het gehele land gaat de 15de editie van De Nationale Voorleesdagen van start.

De Nationale Voorleesdagen

Ontbijtje en Kamishibai-voorstelling

De week begint met een ontbijtje bij Meneer Paprika met aansluitend een voorleesvoorstelling bij H. De Vries Boeken. Tussen 09.00 en 10.00 uur kun je bij Meneer Paprika een speciaal Nationale Voorleesdagen-ontbijtje halen voor € 5,- per kind. Vanaf 10.00 uur start bij H. de Vries Boeken een Kamishibai-voorstelling. Op het Japanse verteltheatertje worden het Prentenboek van het Jaar Ssst! de tijger slaapt en Dikkie Dik is jarig vertoond. De locaties zijn op loopafstand. Het is ook mogelijk om de activiteiten los van elkaar te bezoeken.

De Nationale Voorleesdagen

Voorleesfeestje & Voorleesmiddag

Op donderdag 25 januari is er een voorleesfeestje met Britta Teckentrup. Zij is een bekroond en beroemd Duitse illustratrice en heeft Ssst! De tijger slaapt, Prentenboek van het Jaar 2018, geïllustreerd. Er komt een leuke voorlezer, die de illustraties van Britta tot leven brengt. Op zondag 28 januari komen muzikant Alain Clark en illustrator Loes Riphagen langs om te vieren dat hun prentenboek Kat & Vis uit is. In de boekhandel gaat Alain CLark voorlezen uit het boek en maakt Loes er vrolijke illustraties bij.

Voorleesfeestje met Britta TeckentrupDonderdag 25 januari | 16.00 – 17.30 uur | Toegang: gratis

Voorleesmiddag met Alain Clark en Loes RiphagenZondag 28 januari | 15.00 – 16.00 uur | Toegang: gratis

Voor meer informatie of vragen stuur een mailtje naar kinderboeken@devriesboeken.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here