De vrijwilligersorganisaties Badhuis Leidsebuurt, Museum Haarlem en Stichting de Baan zijn genomineerd voor de Nationale Vrijwilligersprijzen 2020. Van 18 februari tot 22 maart kan iedereen op deze initiatieven stemmen via vrijwilligersprijzen.nl. De organisaties maken kans op een Publieksprijs van € 2.500.

Haerlemse vrijwilligers

Nationale Vrijwilligersprijzen 2020

De drie genomineerde Haarlemse organisaties, Badhuis Leidsebuurt, Museum Haarlem en Stichting de Baan, draaien voor het grootste deel of soms zelf geheel op vrijwilligers in allerlei verschillende functies. Van baliemedewerker tot tentoonstellingsbouwer, van activiteitenbegeleider tot gastheer, van kaartjesverkoper tot  horecamedewerker. Ze zijn onmisbaar en heel waardevol.

Individuele prijzen

Naast de prijzen voor organisaties zijn er ook twee Haarlemmers voorgedragen voor individuele vrijwilligersprijzen. Willemien Ruygrok maakt door haar inzet voor vluchtelingen,  statushouders en Nieuwe Haarlemmers  kans op de VriendenLoterij Passieprijs. Danny van Bakel is als Ambassadeur van de toegankelijke stad van de gemeente Haarlem in de race voor de Gouden Venus van Milo-prijs voor vrijwilligers met een verstandelijke, psychische of lichamelijke beperking. Willemien: “Het is dankbaar en dierbaar werk, je kunt echt iets voor een ander betekenen.”

Nationale Vrijwilligersprijzen 2020

Selectiecriteria

De jury beoordeelt de projecten en initiatieven onder andere op hoe succesvol vrijwilligersinitiatieven zijn in het vinden van vrijwilligers en hoe zij hun vrijwilligers de credits van het succes weten te geven. De prijsuitreiking is op 28 maart 2020 en wordt gepresenteerd door Irene Moors. Minister Hugo de Jonge reikt de prijzen uit. De jury bestaat onder andere uit VNG-voorzitter Jan van Zanen en minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink. 

Organisatie

De Nationale Vrijwilligersprijzen zijn een initiatief van het ministerie van VWS en worden ondersteund door de VNG en de VriendenLoterij, die onder meer de prijzen beschikbaar stelt. De organisatie is in handen van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV).

Aan de slag

Wil jij ook aan de slag als vrijwilliger bij een organisatie in Haarlem en omgeving? Kijk eens tussen de meer dan 300 vrijwilligersvacatures op haarlemvoorelkaar.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here