Schalkwijk is het grootste stadsdeel van Haarlem. Het heeft vier wijken en 27 buurten. Veel mensen denken aan flat gebouwen, woningen en scholen. Maar er is meer dan dat. Elke maand wordt er een stukje natuur in Schalkwijk uitgelicht met een aantal mooie foto’s. Na het zien van deze foto’s wil je het liefst zo snel mogelijk je jas aantrekken, wandelschoenen aan om de mooiste natuurplekken in Schalkwijk zelf te ontdekken.

Deze maand lichtten we de Molenplas uit.

Natuurplekken in Schalkwijk

Pak je picknick mand, je vishengel of je schaatsen en kom naar de Molenplas!

De molenplas ligt in Zuid-Schalkwijk. Goed te bereiken met het OV, fiets, te voet of met de auto. Je kan er heerlijk rond wandelen, fietsen, zwemmen, varen, vissen en kanoën. In de winter kan je er zelfs schaatsen als het genoeg gevroren heeft. Een gebied om heerlijk te relaxen.

natuurplekken in Schalkwijk

Een drankje en een dansje

In de zomer word er optimaal gebruik gemaakt van de Molenplas. Er is een kade en een klein strandje waar je zomers heerlijk kan zwemmen. Je kan ook een drankje of een hapje doen bij het restaurant De Molenplas. Ook worden er festivals gehouden zoals Schalkwijk aan Zee en sinds afgelopen zomer De Buurtcamping.

natuurplekken in Schalkwijk

Natuurplekken in Schalkwijk: Water en groen

De locatie is erg mooi. Water en groen komen hier duidelijk samen. Zeker een aanrader om een mooie wandeling te maken. Het is hier dier- en kindvriendelijk. Je kan echt zeggen dat het één van de mooiste natuurplekken in Schalkwijk is.

natuurplekken in Schalkwijk

Meer HB? Check hier het artikel over een perfecte herfstwandeling.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here