Wist je dat wijn het enige product is ter wereld, waar niet op het etiket hoeft te staan wat er daadwerkelijk in zit? Terwijl de gemiddelde supermarktfles toch gevuld is met dingen waar je geen weet van hebt: industriële gisten, gezuiverd ei, vissengal, beenmerg, houtsnippers, kunstmatige tannines en ladingen sulfiet (AKA een kater).

Natuurwijn PopUp #1

Natuurwijn PopUp #1

Je kunt nog wel even doorgaan. De meeste ‘normale’ wijn is net zo kunstmatig op smaak gebracht als cola, ook biologische en biodynamische wijn. De tegenbeweging? Natuurwijn. Oftewel, wijn zoals wijn bedoeld is: puur gefermenteerd druivensap. Natuurlijk brengt dat risico’s met zich mee, immers moet je de natuur vertrouwen met jouw eindproduct. Goede natuurwijnmakers doen dat en werken in harmonie samen om wijnen te creëren met smaken die je nog nooit hebt geproefd en waar je misschien een traantje van laat.

Als de kat van huis is…

Haarlem kan dit ook proeven. In Parijs is dat al de standaard sinds de seventies en in New York en Tokyo drinkt ook (bijna) niemand meer normale wijn. Als je eenmaal natuurwijn hebt gehad, snap je ook waarom. Om Haarlem voor één avond kennis te laten maken met deze nieuwe wereld opent Bob Wiebes samen met Wilde Wijnen, één van de grootste importeurs van Nederland op het gebied van natuurwijn (met hun opslag midden in onze Leidsebuurt!) Natuurwijnbar Popup #1: “Als De Kat Van Huis Is…”

Dansen de muizen op tafel

De muizen dansen dan op welke tafel? De tafels van De Overkant in de Paarlaarsteeg om precies te zijn. Marco en Andrea geven voor één avond de sleutels aan deze wijngekkies en hopen maar dat het goed komt. Er is wijn, veel wijn, van de enige natuurwijnboer van Engeland, tot vin naturel rockstars La Sorga en Milan Nestarec. Er is kaas en charcuterie van De Kaaskampanje en als je op tijd bent kun je nog een wilde oester meepakken. De PopUp gaat open om 17:00, als De Overkant sluit, en gaat dicht wanneer alle flessen leeg zijn. Even flink meehelpen dus.

Wanneer: zaterdag 16 november van 17:00 – 02:00 uur
Waar: De overkant, Paarlaarsteeg 10
Aanmelden hoeft niet, je kan gewoon binnenlopen.
Meer info vind je hier.

Meer Haerlems Bodem? Lees hier de nieuwste No Spang!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here