Nazomer Nachtlicht. Een magische, betoverende avondwandeling waar van alles op je (verlichte) pad komt. Wij liepen mee en werden de wandeling in geloodst met een intro over magie en sereniteit. Met het advies vooral op te letten hoe je alles ervaart, vanuit rust. In stilte lopen. En dat is inderdaad echt magisch kan ik je vertellen.

7x0a7239

De hele groep liep in stilte. Twee meiden achter mij fluisterden heel zacht tegen elkaar. Grappig dat mensen de neiging hebben meteen te uiten wat ze zien. Het eigenlijk meteen te beoordelen. De bedoeling van de wandeling was volgens mij om het allemaal gewoon op je af te laten komen, het te ervaren en er niets van te vinden. Dat is de boodschap die er voor mij in zit. En zo zal iedereen er iets anders uit halen, die ruimte krijg je tijdens de Nazomer Nachtlicht wandeling.

7x0a7228

Aan het einde van de wandeling was er gezelligheid. Een glaasje Kombucha als welkomstdrankje, de bar die geopend was en een hele hoop mensen die zojuist hetzelfde hadden gedaan als jij, maar het heel anders hadden beleefd. Mooi om de verbazing en verwondering eerst op jezelf te laten inwerken en pas daarna te delen met anderen.

7x0a7256

Een verslag over Nazomer Nachtlicht is eigenlijk niet te doen. Ik kan je namelijk niet vertellen hoe je de wandeling gaat ervaren. Dat is voor iedereen anders en is ook nog eens afhankelijk van waar je staat op dat moment. Op z’n minst zal het een unieke ervaring zijn, omdat je zoiets doorgaans niet meemaakt. Wandelen door een van de mooiste natuurgebieden dat ons land rijk is, aangekleed op de meest magische manier die je je kunt voorstellen, waarbij je van de ene verwondering in de andere verrassing terecht komt.

Zelf ervaren? Noteer september 2017 alvast in je agenda en hou ondertussen de Facebookpagina en website in de gaten.

Foto’s: Jaap Kroon

dscf4509

7x0a7279

7x0a7207

dscf4599

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here