Tijdens Nationale Dodenherdenking zetten theatermakers en artiesten zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. In Caprera zal schrijfster Nelleke Noordervliet fragmenten uit het dagboek van Etty Hillesum voordragen. Pianiste Hanna Shybayeva omlijst deze voordracht muzikaal met muziek van Chopin, Skriabin en Rachmaninov.

Nelleke Noordervliet

Nelleke Noordervliet wordt gezien als een van de belangrijkste hedendaagse Nederlandse schrijvers. Haar boeken zijn meermaals genomineerd en bekroond en in verschillende talen vertaald. Haar werk kenmerkt zich door een grote interesse voor het verleden. In 2018 ontving zij de Constantijn Huygensprijs voor haar gehele oeuvre.

Dagboek uit Auschwitz

Pas 38 jaar nadat zij in Auschwitz werd vermoord werd het dagboek van Etty Hillesum gepubliceerd. Zij beschrijft haar persoonlijke, innerlijke ontwikkeling te midden van de turbulentie van de Tweede Wereldoorlog en de verschrikkingen van de holocaust. Het boek is niet alleen een sterk persoonlijk document, maar geeft ook enig inzicht in de wijze waarop de anti-joodse maatregelen en deportaties in die jaren op joden zelf zijn overgekomen.

Hanna Shybayeva

De Nederlandse/Wit-Russische pianiste Hanna Shybayeva, geboren in 1979 in Minsk, begon haar pianostudie op zesjarige leeftijd. Door de jaren heen groeide Hanna van ‘wonderkind’ uit tot de volwassen en boeiende pianiste die zij thans is, geprezen door pers en publiek vanwege haar muzikale en eigenzinnige interpretaties, haar energie en de rijkdom van haar kleurenpalet; de solistenrol geeft haar evenveel voldoening als haar optreden als kamermuziekpartner.

Kaarten zijn verkrijgbaar via caprera.nu. 

Voor nog meer HB lees je hier de column van M.H.R. Puttmann.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here