MEO is één van de drie winnaars  van de NewFuture@Work Challenge en heeft met hun concept 20.000 euro gewonnen. Zij gaan jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt opleiden en helpen aan een baan. Wij spraken met Joost van der Burght (23), ondernemer van MEO, en vroegen hem alles over zijn bedrijf én overwinning.

De NewFuture@work Challenge is een wedstrijd waarbij bedrijven manieren bedenken om jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt op te leiden en aan werk te helpen. Joost en zijn ondernemerspartner Edwin Teljeur zagen de challenge op Facebook voorbijkomen en besloten te mailen. “In Alkmaar hebben we al hetzelfde concept”, vertelt Joost aan een glaasje water, “waarbij we jongeren met een achterstand op de arbeidsmarkt helpen. We waren hard op zoek naar een tweede locatie. We konden wel doorgroeien in Alkmaar, maar na een tijdje is de instroom van jongeren te weinig. Daarnaast was extra groei in Alkmaar niet een doel op zich dus zochten we een stad in de regio waar we mogelijk wat konden uitwisselen. Toen die kans uit Haarlem kwam, hebben we die met beide handen aangepakt.”

stichting MEO

MEO

Joost van der Burght is een paar jaar geleden via zijn stage bij MEO terechtgekomen, toen was het nog een klein bedrijf. Joost: “Toen zaten we nog in een antikraakpand en waren er drie mensen in dienst. Toen ik de kans kreeg er te blijven besloot ik mee te doen, zo ben ik hier terechtgekomen. Nu proberen we anderen ook de kans te geven om door te groeien. Vanuit hun stage of leerwerktraject.”

MEO is van origine een commercieel bureau dat drukwerk verkocht aan non-profit organisaties. Het plan voor jongeren is zomaar ontstaan: “Het concept van het mediabedrijf combineren met een leer werkbedrijf is gaandeweg ontstaan. Toen we eenmaal zagen hoeveel energie het geeft om mensen een kans te geven die anders minder makkelijk aan een baan komen, wilde we nooit meer wat anders. Je begint ook snel in te zien dat mensen die bijvoorbeeld een geestelijke beperking hebben soms zelf veel beter zijn in het werk dan anderen.”

Korte opleiding

Als je bij MEO komt ben je niet anders dan een stagiaire. Ze behandelen je als een collega en gaan met je aan de slag. “Het is leren, doen, fouten maken, nog meer fouten maken, daarvan leren en doorgaan.” Hoe komen jongeren bij MEO terecht? “Dat is heel divers. Bijvoorbeeld via integratiebureaus. Of als jongeren het gevoel hebben dat ze niet in een dagbesteding willen belanden en dat ze net niet lekker uit de verf komen op school; voor die groep zijn wij. Deze mensen zijn helemaal niet gek, of anders dan jij en ik, maar de gebaande paden zijn voor hen niet geschikt. Als ze het goed doen (na een half jaar, of zelfs drie maanden), dan bieden wij ze een baan. Dus het is een heel korte opleiding in die zin.”

‘Deze mensen zijn niet gek, of anders dan jij en ik’

kantoor

Goed concept

Het concept doet het goed. “Meer dan de helft vindt bij ons een baan. Het overige deel krijgt vaak een baan bij bedrijven uit ons netwerk. Je gaat gewoon bij ons aan de slag voor echte klanten. Dan zie je dat het zelfvertrouwen groeit, ze sneller leren en leren met collega’s omgaan. Ik durf wel te zeggen dat ons concept werkt.’’

De gewonnen 20.000 euro is niet leidend in het traject geweest. MEO heeft zich opgeklommen zonder andere geldstromen. “De gemeente heeft ons goed geholpen met het bedrag dat we hebben gewonnen. Alleen, om onze doelstelling van zestien mensen per jaar aan een baan te helpen te halen, zijn we op zoek naar opdrachten om dit voor elkaar te krijgen. Denk hierbij aan het maken van websites, online marketing, grafische vormgeving en drukwerk. Wat we verder van plan zijn met de aandacht die we nu krijgen is ervoor zorgen dat de werkgevers hier in de Waarderpolder ons leren kennen. Met hen gaan we dan proberen een verschil te maken in Haarlem.”

Doel

Het doel van MEO is doorgroeien in Nederland. “Als we ook slagen in Haarlem kunnen we aan onze stakeholders aangeven dat we ook in andere steden kunnen starten. Wij hopen dit jaar in Haarlem de doelstellingen te halen. Binnen drie jaar willen we vijf locaties hebben gestart, waarbij Haarlem de centrale plek wordt. Het doel van die locaties is opleidingsmodel maken met baangarantie aan de achterkant. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat de jongeren die we hebben zitten het echt gaan maken op de arbeidsmarkt.’’

Foto’s: Sandra Reeb-Gruber

BewarenBewaren

BewarenBewaren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here