Noord-Holland krijgt weer een popkoepel ter bevordering van de popcultuur en talentonwikkeling in de provincie. De organisatie genaamd Stichting NH-Pop is een initiatief van verschillende podia in Noord-Holland. De lancering van het nieuwe NH-Pop vindt plaats op zondag 12 januari vanaf 15:00 uur in het café van Patronaat in Haarlem.

NH-Pop
Neil Godding. Unsplash.com

Nemen ze jou op sleeptouw?

Tijdens de lancering worden het eerste project ‘Op Sleeptouw’ en haar deelnemers gepresenteerd. NH-Pop gaat de popscene- en cultuur in de Noord-Holland stimuleren en ondersteunen als belangenbehartiger, talentontwikkelaar, expertisecentrum, verbinder, projectbureau en promoter. Gedurende het eerste project ‘Op Sleeptouw’ worden zes door de podia en popkoepel geselecteerde acts door masters en coaches begeleidt en verder geholpen in hun ontwikkeling, op basis van de behoefte van de acts. Er worden de komende maanden meerdere master- en coachingsessies georganiseerd bij de verschillende podia in de provincie. Deze zullen openbaar toegankelijk zijn voor muzikanten en andere geïnteresseerden, die daardoor ook kunnen leren van de masters en coaches. Aan het einde van het project presenteren de geselecteerde bands zich tijdens een showcasemiddag op zondag 7 juni in Victorie in Alkmaar. 

NH-Pop
Pawel Bukowski. Unsplash.com

Talentontikkeling

Veel provincies of steden hebben al enige tijd een popkoepel ter bevordering van de popcultuur. Noord-Holland had deze tot 2014 ook, maar kon haar activiteiten niet voortzetten door een gebrek aan financiële middelen. Op initiatief van de verschillende podia in Noord-Holland is NH- Pop nieuw leven ingeblazen en is de stichting nu klaar voor een doorstart, waarbij ze inspeelt op de behoeften en ontwikkelingen binnen het huidige poplandschap. “Het project ‘Op Sleeptouw’ is een blauwdruk voor de talentontwikkeling die NH-Pop voor zich ziet in Noord Holland. Op Sleeptouw creëert een netwerk en kan belangrijk zijn voor alle muzikanten in Noord-Holland. Door dit project wordt NH-Pop het kenniscentrum dat ze graag wilt zijn”, aldus Onno Blom, bestuursvoorzitter Stichting NH-Pop. 

Meer info op nhpop.nl en via sociale media. Meer informatie over het lanceringsevenement vind je hier

Heb jij nou meer toneeltalent en wil je dat ontwikkelen meld je dan aan voor Toneelschuur Producties van de Toneelschuur.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here