De Haarlemse rapper Nick Hoogzaad, voorheen Sluwe Voszz, heeft eind november vanuit het niets zijn tweede album van dit jaar uitgebracht. De plaat heet Cirkels en is ook meteen het tweede album onder zijn eigen naam, nadat acht maanden eerder het album Mooi Weer is verschenen. 

Cirkels

Cirkels is een album met zes nieuwe tracks en bevat volgens Hoogzaad zijn beste werk tot nu toe: “Het is vaak zo dat je het meest trots bent op je laatste werk, maar ik heb het gevoel dat ik met deze lyrics weer een volgend level in tekstschrijven heb behaald,” aldus Hoogzaad. 

Cirkels

De teksten zijn persoonlijk en introspectief enerzijds, en maatschappijkritisch anderzijds. Zo biedt een track als Verbolgen een kijkje in het verwerkingsproces van de rapper, terwijl Heksenjacht een aanval is op rechts facebookend Nederland. Bovenal zijn de teksten eerlijk en puur, Nick Hoogzaad draagt zijn hart op de tong, of zoals hij rapt op titeltrack Cirkels: “Het leven gaat in cirkels, ben emotioneel geladen.”

Door Haarlemmers geproduceerd

Het album Cirkels is gemaakt in samenwerking met de Haerlemse producers Michel ‘Noot’ Lindenborn, Wouter ‘Centiment’ Klos en Max ‘Mighty Mexoi’ Remkes die op eerder Sluwe Voszz werk en het laatste Mooi Weer album ook al beats leverden. Ook zanger Robin ‘Snoop’ Longhurst is van de partij, hij verzorgt vocalen op twee van de zes tracks van het album. 

Het album Cirkels is vanaf nu te streamen via alle grote muziek streamingdiensten, van Spotify tot Apple Music en van Deezer tot Tidal. Daarnaast is het album te downloaden via de bandcamp-site van de rapper; nickhoogzaad.bandcamp.com. Er zal van Cirkels geen fysieke release gemaakt worden. 

Meer Haerlems Bodem? Lees dan meer over FIRST LEGO League.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here